Šport > Košarka
1267 ogledov

Dirk: Luka se lahko še marsikaj nauči

nowitzki dončić Profimedia
Sloviti nemški košarkar ima visoko mnenje o nekdanjem soigralcu.

Pri Dallas Mavericks za 5. januar načrtujejo slovesnost, pod strop dvorane bodo dvignili dres s številko 41, Dirk Nowitzki pa bo tako doživel čast, ki so jo pred njim okusili le še trije košarkarji franšize iz Teksasa. To so Brad Davis (10), Rolando Blackman (22) in Derek Harper (12).

Sloviti Nemec se je dobra dva tedna pred dogodkom s pomočjo videokonference pogovarjal z nekaterimi novinarji na tej strani Atlantika, ob tem pa je med drugim podal svoje mnenje tudi o trenutno poškodovanem Luki Dončiću.

Ob slovesnosti v Dallasu bodo sicer prisotni tudi košarkarji ekipe Golden State Warriors, prvi zvezdnik moštva Steph Curry je pred kratkim postal igralec z največjim številom doseženih trojk v zgodovini lige NBA. "Njegovi meti za tri točke odločajo tekme. Zanj vse izgleda tako preprosto. Gre za najboljšega strelca, ki sem ga kadarkoli videl," je dejal sicer z 31.560. točkami šesti na večni lestvici po številu košev v ligi NBA.

Luka Dončić Zaposleni Mavericki Šport Dallas razkril novo slabo novico o Luki ter še drugo okrepitev v enem dnevu

Curry je po Nowitzkijevem mnenju vplival na to, da se v ligi zdaj igra nekoliko drugačna košarka. In kdo bo naslednji, ki bo spremenil način igranja?

"Luka je na vrhu mojega seznama, saj ima le 22 let. Še vedno ima precej potenciala za napredek, še marsikaj se lahko nauči. Videvam ga večino popoldnevov... Njegova kreativnost, način na kateri bere igro, kako deli žoge, kako lahko zadeva izpod koša, ali pa to počne s sredine igrišča... V njegovi igri ni razpok. Pri 22-ih je to neverjetno," o svojem nekdanjem soigralcu, Nowitzki je svojo zadnjo sezono med elito odigral v Dončićevi  'rookie' sezoni, pravi sedanji svetovalec pri Dallasu.

Luka Dončić in Dirk Nowitzki | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Najkoristnejši igralec iz leta 2007 je še dodal: "Zame ima brez dvoma Dončić največ potenciala. Tu je še Nikola Jokić, ki je že bil MVP, in Giannis Antetokounmpo, ki mu je to uspelo že dvakrat, osvojil pa je tudi šampionski prstan. V ligi je zelo veliko nadarjenih tujih igralcev, a glede na potencial ima Luka prednost pred ostalimi zaradi starosti."

V tej sezoni Dončića nekoliko ovira poškodba, po mnenju nekaterih tudi nekaj odvečnih kilogramov, kljub temu pa je v povprečju prišel do 25.6 točke, 8 skokov in 8.5 asistenc na tekmo. Poleg njega več kot 17 točk in vsaj po osem skokov in asistenc v ligi dosega le še košarkar San Antonia Dejounte Murray.

Luka Dončić Dallas Mavs Okrepitev Šport Luka je bil z novim soigralcem na robu pretepa
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice