Šport > Košarka
242 ogledov

NBA zvezdnik zaradi poškodbe že končal sezono

Ricky Rubio Profimedia
Cleveland v letošnji sezoni ne bo več mogel računati na Rubia.

Član zlate španske reprezentance v košarki iz leta 2019, trenutno član ameriškega moštva Cleveland Cavaliers, Ricky Rubio bo zaradi poškodbe kolena izpustil preostanek sezone v severnoameriški ligi NBA.

Enaintridesetletni izkušeni košarkar je utrpel poškodbo sprednje križne vezi v levem kolenu, so sporočili iz Clevelanda.

Ricky Rubio | Avtor: Profimedia Profimedia

Rubio, ki se je Clevelandu pridružil letos avgusta, se je poškodoval v torek na tekmi proti New Orleans Pelicans, na kateri je vse do nesrečne poškodbe v zaključku tekme naravnost blestel.

V 36 minutah na igrišču je namreč zbral kar 27 točk, 13 skokov in 9 aistenc, tako da ga je le ena podaja ločila od slovitega trojnega dvojčka.

Do poškodbe pa je prišlo med prodorom in kontaktom z DeVonte' Grahamom, ko je Rubiu zdrsnila desna noga, pri čemer mu je neprijetno "zaplesalo" levo koleno, v katerem je prišlo do poškodbe sprednje križne vezi.

Rubio je sicer v svoji prvi sezoni v Clevelandu v povprečju dosegal 13,1 točke in 6,6 podaje na tekmo. Še 13. decembra je dosegel mejnik 5000 kariernih podaj.

Pred tem prihodom v Cleveland je igral za ekipe Minnesota Timberwolves, Utah Jazz in Phoenix Suns. Od leta 2009 do 2011 je bil član Barcelone, pred tem Joventuta Badalone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice