Šport > Košarka
4631 ogledov

"On bo najboljši Evropejec vseh časov"

Ricky Rubio
Košarkar, ki velja za Dončićevega predhodnika, je prepričan, da bo Slovenec eden najboljših v zgodovini.

Luka Dončić je v dveh mesecih popolnoma prevzel ameriške košarkarske navdušence, med tistimi, ki so bili že prej prepričani, da bo Slovenec zaigral vrhunsko tudi v NBA, pa je bil španski reprezentant Ricky Rubio. Zdaj 28-letni košarkar je sicer prehodil podobno pot kot Dončić. 

Rubio je namreč v španski ligi debitiral za Joventut že pri 14 letih in 11 mesecih, Dončić za Real Madrid pri 16 letih in dveh mesecih, strokovnjaki pa so Špancu pripisali blestečo kariero. Že leta 2009 ga je kot 5. na naboru tako izbrala Minnesota Tomberwolves, a se je Rubio odločil ostati v Kataloniji, zaigral je za Barcelono, dve leti kasneje pa se le odločil za selitev čez lužo.

Luka Dončić Z eno besedo: noro! Šport "Star sem 44 let in na steno sem obesil plakat Luke Dončića"

Pričakovanja so bila velika, a se niso uresničila v celoti. Rubio je sicer v prvem mesecu osvojil naslov najboljšega novinca na Zahodu, to je pred dnevi uspelo tudi 19-letnemu Slovencu, kasneje pa ni v celoti prepričal v Minneapolisu, po šestih letih je bil zamenjan v Utah Jazz. V NBA karieri v povprečju dosega 11 točk, 4.3 skoka in 7.8 podaje na tekmo.

"Vedel sem, da je sposoben, saj sem ga videl igrati za Real Madrid. Mnogi niso razumeli, da je v minuli sezoni  igral za najboljšo evropsko moštvo. Biti MVP v svoji ekipi je zelo težko, še zlasti pri tej starosti, a gre za izjemnega košarkarja. Nerad veliko govorim o njem, saj ne želim ustvarjati previsokih pričakovanj, a gre za igralca o katerem preprosto moraš govoriti. Po mojem mišljenju bo zelo nevaren igralec in celo najboljši Evropejec vseh časov," je za Eurohoops.net dejal Rubio.

luka dončić Bi moral biti št. 1? Šport Takšno je zdaj mnenje Američanov o Dončiću

Pred letošnjim naborom lige NBA so tisti, ki so zagovarjali mnenje, da Dončiću ne bo uspelo v ZDA, menili, da se bo izkazal 'le še za enega Rubia' in da si tako ne zasluži uvrstitev med najvišje izbrane novince drafta. "Vem, da je težko priti sem tako zmlad in s tako visokimi pričakovanji. Včasih te to tudi precej zmede. Na koncu gre za to, da si le želiš igrati košarko in uživati v tem športu. A menim, da je Luka zelo zrela oseba, to je pokazal že na začetku svoje NBA kariere, je neverjeten vodja na parketu," meni Rubio.

"Dirk Nowitzki, Giannis Antetokounmpo, Pau Gasol, Tony Parker - to so največja evropska imena v tej igri. In čeprav je pred Luko Dončićem še dolga pot, bi bilo težko v popolnosti zavreči pogumno napoved Rubia," so Špančevo izjavo, da je lahko Slovenec najboljši Evropejec vseh časov, v zaključku komentirali pri clutchpoints.com.

Luka Dončić, LeBron James Mojster Šport V tem ključnem elementu Dončić presega prav vse!
Komentarjev 1
  • Avatar Camilosta
    Camilosta 23:43 10.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top