Šport > Košarka
7978 ogledov

V tem ključnem elementu Dončić presega prav vse!

Luka Dončić, LeBron James twitter
Mladi zvezdnik Dallas Mavericks kaže sila učinkovite in zrele predstave.

Dallas Mavericks so po 24 odigranih tekmah z izkupičkom 13 zmag in 11 porazov čvrsto na mestih, ki ob koncu sezone prinašajo končnico, gonilna sila Teličkov je Luka Dončić. 

Luka Dončić Tvitosfera Šport Nad Dončićem navdušen tudi nogometni zvezdnik

Slovenec je moštvo, ki je lani krojilo dno zahodne konference, spremenil v zelo neugodno in na svojem parketu tudi zelo negostoljubno ekipo, ta je dobila zadnjih devet obračunov v American Airlines Centru.

Dončić je z neverjetno predstavo v odločilnih trenutkih v noči na nedeljo pokopal Houston Rockets in znova opozoril na to, da premore ogromno zrelosti v najpomembnejših trenutkih.

luka dončić dallas mavericks Menjava Šport Je to pomagalo Dončiću do fantastične predstave?

Ameriški novinarji so izbrskali podatek, ki je pravzaprav neverjeten, če vemo, da je Dončić novinec v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Pri metih v ključnih trenutkih (Američani mednje štejejo tiste, ki se zgodijo v zadnjih petih minutah tekem, ko je razlika med ekipama pet točk ali manj) je Slovenec najbolj učinkovit od vseh igralcev v NBA.

Halleluka Video Šport V Dallasu je odmevalo - Halleluka!

Pri tovrstnih - "clutch" - metih ima Dončić kar 63,6-odstotno uspešnost, enak izkupiček ima le Victor Oladipo iz vrst Indiana Pacers. Jarrett Allen (Brooklyn Nets), Bradley Beal (Washington Wizards) in Tobias Harris (LA Clippers) so pri teh metih 60-odstotno uspešni, sledita Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) in Derrick Rose (Minnesota Timberwolves) z dobrimi 56 odstotki.

Na lestvici so le košarkarji, ki so v dosedanjem poteku sezone vrgli vsaj 15 "clutch" metov. Dončić je zadel 14 od 22 "clutch" metov v letošnji sezoni. Od sedmih trojk je zadel tri, od 15 metov za dve točki pa jih je potopil 11.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice