Šport > Košarka
3887 ogledov

Je to pomagalo Dončiću do fantastične predstave?

luka dončić dallas mavericks Dončić ima odlično pogajalsko izhodišče.
Slovenski najstnik je med polčasom tekme proti Houston Rockets naredil opazno spremembo.

Dallas Mavericks so v noči na nedeljo v svoji dvorani premagali Houston Rockets (107:104) in se utrdili na mestih, ki ob koncu sezone vodijo v končnico.

Luka Dončič Kakšen preobrat! Šport Ko Dončić stvari vzame v svoje roke

Prvi mož Teličkov je bil znova Luka Dončić. V 32 minutah je zbral 21 točk, sedem skokov, tri ukradene žoge in eno asistenco, najpomembnejši pa je bil njegov prispevek v zadnjih, odločilnih minutah.

Dončić je pri izidu 94:102 za Houston stvari vzel v svoje roke in z enajstimi zaporednimi točkami prinesel vodstvo in končno zmago. Dotlej Ljubljančan ni bil najbolj razpoložen, v ključnih trenutkih pa se je počutil odlično.

Halleluka Video Šport V Dallasu je odmevalo - Halleluka!

Morda je k temu pripomogla izvedla skladbe Halleluka, ki je v preteklih dneh navdušila navijače Dallasa. Morda pa je Dončiću pomagala sprememba obutve. V prvem polčasu je namreč nosil obutev znamke Nike v neonsko rdeči barvi, v drugem pa je obul par v črnem odtenku. V prvem polčasu je iz igre metal 1/9, v drugem 6/8.

Dončić je šele četrti igralec lige NBA v letošnji sezoni, ki je na kakšni tekmi dosegel 11 točk v nizu. To je uspelo še Stephenu Curryju (Golden State Warriors), Louju Williamsu (LA Clippers) in Jamesu Hardenu (Houston Rockets). 

Obenem je Dončić izenačil rekord po zaporednih točkah za novince, enak dosežek je leta 2012 namreč uspel Kyrieju Irvingu.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice