Šport > Košarka
14831 ogledov

"Star sem 44 let in na steno sem obesil plakat Luke Dončića"

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Košarkarski svet se klanja Slovencu.

Slovenski košarkar Luka Dončić je s fenomenalno predstavo v zaključku srečanja v domačem American Airlines Centru rešil izgubljeno tekmo in svojemu moštvu priigral epsko zmago nad Houston Rockets.

Luka Dončič Kakšen preobrat! Šport Ko Dončić stvari vzame v svoje roke

Dončić, ki je dotlej igral dokaj povprečno, je imel nekaj minut pred koncem na računu samo deset točk, nato pa so sledile epske minute, s katerimi se je trajno zapisal v srca navijačev košarkarske ekipe iz Teksasa.

luka dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Devetnajstletnik je v zaključku srečanja dosegel 11 zaporednih točk domačega moštva in z epskim preobratom še okrepil svoje možnosti v lovu na priznanje za novinca leta.

Če je še lani navduševal na evropskih košarkarskih parketih, lahko danes brez kančka dvoma trdimo, da mu prehod v najmočnejšo ligo na svetu ni predstavljal nobenih težah."Vedno pravim, da je to samo košarka. Če boš zadel, boš zadel tam in zadel boš tukaj. To mi vliva veliko samozavesti in zaupanja vase. Vesel sem, da ekipa verjame vame," je o primerjavi med evropsko in ameriško košarko spregovoril Dončić.

Na vprašanje, ali bi po izjemni seriji v zaključku srečanja svojo predstavo ocenil kot dobro, pa je odvrnil: "Ne, niti približno. Zadel sem nekaj dobrih metov. Če bi igral bolje, se morda ne bi znašli v tem položaju."

Ob polčasu je dvorani v Dallasu odmevala pesem Halleluka, čeprav bi Dončića bolj razveselil kakšen drug napev. "Raje naj zapojejo kakšno slovensko ali srbsko pesem. Te so mi bolj všeč," je razkril.

Halleluka Video Šport V Dallasu je odmevalo - Halleluka!

Preobrat v režiji slovenskega zvezdnika je močno odmeval tudi na družbenih omrežjih, kjer se košarkarski navijači ne morejo načuditi zrelosti komaj 19-letnega igralca. Za enega zabavnejših zapisov je poskrbel navijač David Frost, ki je v odzivu na objavo Dallas Mavericks priznal: "Star sem 44 let in na steno sem si obesil plakat Luke Dončića."

Luka Dončić, LeBron James Mojster Šport V tem ključnem elementu Dončić presega prav vse!

Komentarjev 1
  • Avatar Camilosta
    Camilosta 23:44 10.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top