Šport
39 ogledov

Rubio brez Eurobasketa

Rubio Parker Španija Francija EuroBasket polfinale EPA
Španski reprezentančni organizator igre Ricky Rubio se bo kot kaže moral posloviti od igranje za izbrano vrsto na letošnjem evropskem prvenstvu v košarki.

Sezona v NBA  je terjala svoj davek; zaradi težav z gležnjem bo moral Ricky Rubio pod kirurški nož, so sporočili iz njegove ekipe Minnesota Timberwolves. Štiriindvajsetletnik se je poškodoval že sedmega novembra ter je moral izpustiti kar 43 tekem v ligi NBA. Na igrišča se je znova vrnil februarja, a je poškodbo znova obnovil 14. marca na tekmi proti Oklahoma Cityju. Po temeljitem premisleku so v moštvu upoštevali nasvet ter Rubiu svetovali artroskopsko operacijo na kliniki pri doktorju Richardu Ferkelu v Van Nuysu v južni Kaliforniji.

Po najbolj optimističnem scenariju se bo Rubio moštvu pridružil na oktobrskih pripravah, kar pa seveda pomeni, da dvakratnim evropskim prvakom in bronastim z EP leta 2013 v Sloveniji ne bo mogel pomagati na letošnjem Eurobasketu. Španija bo na EP igrala v skupini B v Berlinu v Nemčiji z Islandijo, Turčijo, Srbijo, Italijo in Nemčijo.

Francoska košarkarska reprezentanca pa tudi na letošnjem prvenstvu ne bo mogla računati na Joakima Noaha, ki je zaradi težav s poškodbami izpustil že olimpijske igre v Londonu leta 2012, naslednje leto evropsko prvenstvo v košarki v Sloveniji, na katerem so trikolori osvojili prvi naslov evropskih prvakov, ter lansko svetovno prvenstvo v Španiji, na katerem so bili bronasti. Zato pa bodo les bleus lahko računali na preostale zvezdnike Tonyja Parkerja, Nicolasa Batuma in Borisa Diawa. Francija bo skupinski del odigrala doma v Montpellierju z Rusijo, BiH, Finsko, Poljsko in Izraelom.

EP bo potekalo od 5. do 20. septembra. Slovenija je dobila zagrebško skupino C z gostujočim hrvaškim moštvom ter ekipami Nizozemske, Grčije, Makedonija in Gruzije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.