Šport > Košarka
16230 ogledov

Kaos v Dallasu! Pripeljali NBA superzvezdnika, nato sledila katastrofa

Isaiah Thomas Profimedia
Dallas v zadnjem obdobju resnično nima sreče, saj so za koronavirusom zbolele že zamenjave menjav.

Težavam NBA ekipe Dallas Mavericks ob zaključku leta 2021 ni videti konca. Moštvo iz Teksasa se bo namreč v noči iz petka na soboto pomerilo proti Sacramento Kings, kar bo še deseta zaporedna tekma, na kateri bo manjkal prvi zvezdnik in daleč najboljši igralec ekipe, Luka Dončić.

Mladi Slovenec je sprva izpustil pet tekem zaradi poškodbe gležnja, ko pa je svojo nogo končno zacelil, se je okužil še s koronavirusom, zaradi katerega je izpustil naslednje štiri tekme, prav tako pa bo odsoten tudi na zadnji Dallasovi tekmi v letu 2021. Skupno bo tako manjkal že na 14. tekmi v tej sezoni. Dallas je sicer na 13 tekmah brez Luke dosegel vsega 4 zmage, medtem ko je bil poražen kar 9-krat.

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Ni pa Luka edini izmed okuženih igralcev v ekipi, saj zaradi varnostnih protokolov poleg Dončića iz prve ekipe Dallasa manjkajo še Maxi Kleber, Tim Hardaway jr., Trey Burke, Boban Marjanović ter JaQuori McLaughlin.

Dallas je tako nemudoma posegel po rešitvi, ki jo je v teh težavnih časih vodstvo lige ponudilo ekipam - s prostimi igralci je začel podpisovati začasne 10-dnevne pogodbe, s katerimi lahko nadomestijo manjkajoče košarkarje.

Mavericks so tako po nekaj manj znanih košarkarjih podpisali nekdaj vrhunskega košarkarja Brandona Knighta, ki pa je zaradi varnostnih protokolov moral po vsega treh zelo dobro odigranih tekmah v karanteno. Dallas je tako potreboval še menjavo za Knighta.

Brandon Knight | Avtor: Profimedia Profimedia

Na veliko veselje nekaterih navijačev, ki si ves čas želijo, da bi vodstvo moštva Luki dodalo še kakšnega zvezdnika, so se pri Dallasu odločili, da podpišejo 10-dnevno pogodbo in ponudijo priložnost nekdanjemu kandidatu za naziv MVP in enemu najboljših košarkarjev na svetu, Isaiah Thomasu.

Nekdanji redni udeleženec tekme vseh zvezd vse od svoje poškodbe v zgodovinski sezoni 2016/17 išče svojo pravo formo in glede na odlične letošnje predstave v razvojni ligi, so navijači Dallasa upali, da bodo priča vsaj delčku čarovnije košarkarja, ki je svoj čas povprečno dosegal celo 28,9 točk na tekmo.

A temu več kot očitno ne bo tako. Thomas je namreč za Dallas odigral vsega eno tekmo, na kateri je v 13 minutah zbral zelo solidnih 6 točk ter kar 4 asistence, a bo prva izmed dveh zaporednih tekem proti Sacramentu tudi edina tekma, ki jo bo odigral v dresu Dallasa. Thomas, ki je prišel k Maverickom kot menjava za obolelo menjavo Knighta, je namreč prav tako moral v karanteno, tekom katere mu bo tudi pretekla 10-dnevna pogodba z Dallasom.

Navijači Dallasa tako žal ne bodo videli, kako bi se nekdaj eden najboljših košarkarjev sveta v igri ujel z nihovim velikim ljubljencem, Luko Dončićem.

So pa iz Dallasa že sporočili, da pričakujejo, da se bodo nosilci igre počasi vendarle vrnili, zato ne nameravajo podpisati zamenjave za Thomasa.

Komentarjev 2
  • Laura_Deblois 09:44 01.januar 2022.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Valliolissa
    Valliolissa 20:47 31.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice