Šport > Košarka
6521 ogledov

Kot Dončić: 17-letni Slovenec eksplodiral pri Realu!

Urban Klavžar Real Madrid Profimedia
V četrtek zvečer smo videli fantastičen debi slovenskega košarkarja.

V četrtek se je končala prva polovica rednega dela Evrolige. Derbi je bil na sporedu v Madridu, kjer je Real gostil moskovski CSKA.

Španci so imeli pred tekmo velike težave zaradi številnih manjkajočih igralcev na račun okužbe s covidom-19. Tako so nastopili le s petimi člani prve ekipe, na klopi pa so sedeli mladeniči.

Med slednjimi je bil tudi 17-letni Slovenec Urban Klavžar. Ta ima na hrbtu številko sedem kot nekoč Luka Dončić in je odlično izkoristil svojo priložnost. 

Vlatko Čančar Denver Nuggets Video Šport Čančar dvomesten, Dallas nemočen brez Dončića

Na svojem debiju v elitnem evropskem tekmovanju je v 23 minutah na parketu dosegel deset točk in skok ter svojemu moštvu pomagal do presenetljive zmage (71:65) nad močno rusko zasedbo.

Več točk od Klavžarja, ki se je v Španijo preselil iz domžalskega Heliosa, sta pri Realu dosegla le Nigel Williams- Goss (17) in Walter Tavares (15).

Real Madrid je s slavjem proti Moskovčanom ostal na drugem mestu Evrolige za vodilno Barcelono, na računu ima 14 zmag in tri poraze.

Komentarjev 1
  • Julie_Sibley 12:49 24.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice