Šport > Košarka
3247 ogledov

Luka navdušil svet! Neverjetno, kaj je napravil za bolne slovenske otroke

luka dončić Profimedia
Luka Dončić je s prelepo gesto navdušil mlade borce na pediatrični kliniki v UKC Ljubljana.

Večkrat smo že pisali o velikem srcu slovenskega košarkarskega zvezdnika Luke Dončića. Slednji namreč ne navdušuje javnost le s svojimi potezami na igrišču, temveč tudi s tistimi v resničnem življenju, kjer je že mnogokrat dokazal, da je dosti več kot zgolj igralec košarke. Je predvsem človek!

Le kdo se ne spomni, kako je finančno pomagal prebivalcem Dallasa prizadetim v naravni katastrofi (ko je še igral zgolj na svoji "rookie" pogodbi in o maksimalnem podaljšanju še ni bilo govora), ali kako je po Ljubljani postavil košarkarska igrišča?

Luka Dončić Dallas Mavs Okrepitev Šport Luka je bil z novim soigralcem na robu pretepa

Prav tako si vedno vzame čas tudi za navijače in je vedno voljan podpisovati številne avtograme, ali se slikati z oboževalci, pogosti pa so tudi njegovi obiski po teksaških otroških bolnišnicah, kjer mlade junake navdušuje z različnimi darili.

In prav za podobno akcijo se je tokrat odločil v domači Sloveniji, saj je v tem prazničnem času z darili navdušil vseh 200 otrok na ljubljanski pediatrični kliniki, ki bodo morali praznike preživeti v bolnišnici.

Luka si je namreč kljub izjemno natrpanemu urniku rehabilitacije ter klubskih in medijskih obveznosti našel čas, da je za bolne slovenske otroke zbral številna darila. Za najmlajše so bile to številne igrače, od plišastih živali, lesenih igračk, hišic s punčkami, lego kock, do helikopterjev ter avtomobilov, medtem ko so nekoliko starejši dobili visokotehnološke slušalke. Prav vsi pa so prejeli še darilni bon ter podpisano fotografijo s posvetilom in pulover s kapuco ali majico s kratkimi rokavi.

To pa še ni bilo vse, saj je Luka za slovenske otroke posnel še posebno video sporočilo: "Ti otroci preživljajo zelo težke trenutke. Upam, da jim lahko s svojo pozornostjo pričaram vsaj malce veselja v teh, zanje zelo težkih časih," je dejal zvezdnik. "Želim si, da bi se kmalu bolje počutili in ozdraveli ter se vrnili k temu, kar v življenju najraje počno. Mislim nanje in želim vsem tem otrokom ter njihovim družinam čim bolj srečno novo leto 2022," je zaželel mlačkom.

Luka Dončić Nov igralec Šport Dallas pripeljal Luki pomoč, navijači ponoreli ob imenu okrepitve
Komentarjev 2
  • rd2dmk2 21:51 21.december 2021.

    sicer je to zelo lepo, samo še lepše bi bilo, če ne bi tako napihnili, ni samo v ljubljani pediatrični oddelek. in tudi drugi otroci bi bili veseli dončičevega voščila. žalostno je , vsaj za mene, da že tako mladi ...prikaži več spoznavajo čare diskriminacije velemesta in podeželja.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 17:37 21.december 2021.

    Zgledujte se politiki po Luki, ki mu do kolen ne sežete...za Hojsija to velja dobesedno..;))

Sorodne novice