Šport > Košarka
3871 ogledov

Pri Dallasu razkrili, kdaj upajo, da se na parket vrne Luka Dončić

Luka Dončić Profimedia
Po poročilih iz Dallasa naj bi se bližala vrnitev Luke Dončića.

Dallas Mavericks so precej uspešno začeli NBA sezono, potem ko so pod vodstvom Luke Dončića nizali zmage in bili ves čas v samem vrhu Zahodne konference.

Nato pa je na tekmi proti Denverju sledila nesrečna poškodba, ko si je Dallasov najboljši igralec zvil tako gleženj, kot tudi koleno. Luka je izpustil štiri tekme, Dallas pa je čisto vsako tudi izgubil. Toda Luka se je nato vrnil in obetali so se lepši časi...

Toda temu ni bilo tako. Izkazalo se je, da Luka še ni popolnoma zacelil poškodbe, tako da smo bili na številnih tekmah priča boleči grimasi na njegovem izrazu, kmalu pa so bile ponavljajoče se težave z gležnjem tako hude, da je moral Luka ponovno začeti izpuščati tekme.

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Navijači so upali, da bo morda izpustil eno tekmo, nekaj dni popolnoma spočil boleč gleženj, in bo že nazaj. Toda iz Dallasa so kmalu sporočili, da bo Luka manjkal tudi na drugi tekmi, nato tretji, četrti, peti...

Kot kaže pa se je situacija vendarle obrnila na bolje, saj so iz štaba Maverickov sporočili, da bi se v najboljšem možnem primeru njihov najboljši košarkar lahko vrnil že za tekmo v noči iz četrtka na petek, ko se bo Dallas pomeril z NBA prvaki Milwaukee Bucks.

NBA insiderji Marc Stein, Brad Townsend in Tim MacMahon so namreč vsi zapisali, da naj bi Luka še vedno čutil bolečino v levem gležnju, a da v ekipi vseeno upajo, da bo nared že za naslednjo tekmo proti Milwaukeeju, kateri nato na božični dan sledi tekma z Utah Jazz.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončićevo stanje naj bi se po besedah glavnega trenerja Jasona Kidda dovolj izboljšalo, da bi že lahko kandidiral za četrtkovo tekmo, katero pa naj bi zagotovo izpustil drugi zvezdnik ekipe Kristaps Porzingis, ki se je poškodoval na Dallasovi predzadnji tekmi.

Kidd je še poudaril, da je tekom petih tekem, ki jih je izpustil, Luka z vso močjo delal na svoji pripravljenosti, a sta vse skupaj vseeno močno oteževala bolečina v gležnju ter pomanjkanje treningov. A Luka naj bi vendarle dal vse od sebe za čim hitrejšo vrnitev.

Morda pa Lukina odsotnost niti ni tako slaba za ekipo, saj so v tem času nivo igre močno dvignili nekateri drugi igralci ter uspeli Dallas voditi do treh zmag in vsega dveh porazov v času Dončićeve poškodbe.

jalen brunson | Avtor: Profimedia Profimedia

Na sceno sta tako stopila predvsem Jalen Brunson, ki je v tem času povprečno beležil 20,4 točke, 3,6 skokov, 7,2 asistenc ter 1,2 ukradene žoge na tekmo ob odličnem metu iz igre, ter Dorian Finney-Smith, ki je prav tako imel zelo dober met iz igre, s pomočjo katerega je povprečno dosegal 15 točk, 5,6 skokov, 3,4 asistence ter 1,2 ukradene žoge.

Če k tako razpoloženim soigralcem dodamo še zdravega Luko, je Dallas ponovno ekipa, na katero je potrebno resno računati!

jalen brunson NBA Šport Dallas s svežimi močmi do zmage nad Minnesoto luka dončić Več kot le košarkar Šport Luka navdušil svet! Neverjetno, kaj je napravil za bolne slovenske otroke Luka Dončić Dallas Mavs Okrepitev Šport Luka je bil z novim soigralcem na robu pretepa
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice