Šport > Košarka
5166 ogledov

Sloviti ESPN o zgodbi malega Krisa in Luki Dončiću

Luka Dončić Kris Zudich Twitter/MavsCare
Pri ameriškem športnem gigantu so spomnili na uspešno slovensko zgodbo.

V sloviti oddaji NBA Countdown so se med drugim posvetili tudi zgodbi, ki je pred dvema letoma združila vso Slovenijo. Na ESPN so tako spregovorili o zgodbi dečka Krisa, ki je potreboval več kot dva milijona dolarjev za zdravljenje spinalne mišične atrofije. V akcijo zbiranja denarja so se ob številnih navadnih prebivalcih Slovenije vključili tudi slovenski športniki, med njimi zelo aktivno tudi Luka Dončić.

"Bilo je neverjetno, kako smo vsi stopili skupaj. Ne samo jaz, vsi so pomagali. Bilo je neverjetno," je v oddaji dejal slovenski košarkarski zvezdnik.

Ker so bili tterapije lahko deležni le otroci do dveh let, je imela družina le okoli štiri mesece časa, da zbere potrebne finance za najdražje zdravilo na svetu. "Želel sem pomagati. Pred njim je še celo življenje. Vsa Slovenija je stopila skupaj in zbrala denar," se je spomnil Luka, ki je tudi sam finančno priskočil na pomoč, za dražbo pa je namenil podpisane športne copate.

"Hvaležna sem mu do neba in še več," je dejala Krisova mama Ana. Zdravljenje je bilo uspešnejše od pričakovanega, že nekaj dni kasneje pa je mali fantek lahko na tekmi v Los Angelesu spoznal Dončića.

"Dve leti kasneje Kris hodi v vrtec in počne reči, ki so se nekoč zdele nemogoče," so povedali v prispevku. "To je izjemno, videl sem njegove posnetke. Bil sem vesel zanj," je za konec izjavil Luka.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice