Šport > Košarka
5703 ogledov

Trener Dallasa sredi covidne krize nasmejal s predlogom

jason kidd Profimedia
Ob hudem pomanjkanju igralcev v moštvu Luke Dončića pogledujejo proti radikalnim rešitvam.

Dallas Mavericks so kljub močno osiromašeni igralski zasedbi za slovo od starega koledarskega leta premagali Sacramento Kings (112:96).

dallas mavericks NBA Šport Dallas brez Dončića vrnil milo za drago

Teksašani so tudi sinočnji obračun odigrali brez kopice ključnih igralcev, ki so odsotni bodisi zaradi poškodb bodisi zaradi varnostnih protokolov v zvezis covidom-19. Luka Dončić, Maxi Kleber, Tim Hardaway Jr. in Boban Marjanović je le nekaj zvenečnih imen, na katera v teh dneh ne more računati trener Jason Kidd.

Zaradi velikega porasta okužb je trenutna situacija tako nepredvidljiva, da igralci odpadajo iz ure v uro.

Kidd, nekdanji vrhunski organizator igre, je pred tekmo s Kralji nasmejal s sporočilom, ki zelo nazorno prikazuje, kako kritične so razmere onkraj Atlantika. "V tem trenutku še ugotavljamo, ali sem upravičen do igranja na nocojšnji tekmi," se je pošalil 48-letni Kidd, desetkratni udeleženec All-Star tekme in eden najboljših podajalcev vseh časov. 

trae young Covid-19 Šport Bes zaradi dvojnih meril v NBA: "To je noro!"

Košarkarji Dallasa imajo ob kopici poškodovanih oziroma bolnih igralcev velike težave z oblikovanjem prave kemije. Njihov izkupiček 16-18 jih uvršča na osmo mesto zahodne konference.

Veliko preglavic jim povzroča tudi odsotnost prvega zveznika. Dončić za ekipo ni igral vse od 10. decembra, sprva je manjkal zaradi poškodbe gležnja, nato pa se je znašel v protokolu lige zaradi okužbe s koronavirusom. 

Teksašani so na zadnjih desetih tekmah vknjižili štiri zmage in šest porazov. V okviru reševanja kadrovske krize so pred dnevi sklenili desetdnevno pogodbo z Isaiahom Thomas, ki pa se je že po eni sami odigrani tekmi znašel v karanteni. 

luka dončić Muke Maverickov Šport Kaos v Dallasu! Pripeljali NBA superzvezdnika, nato sledila katastrofa
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice