Šport > Košarka
7868 ogledov

Dončićevo alarmantno razkritje: "Tako bo do konca sezone"

luka dončić Profimedia
Najboljši slovenski košarkar je po zmagi nad Oklahomo City Thunder spregovoril o fizičnem počutju.

Košarkarsko moštvo Dallas Mavericks je po desetih mučnih tekmah (5-5) pod obroči znova pozdravilo rekonvalescenta Luko Dončića.

Dvaindvajsetletni povratnik, ki ga je po poškodbi levega gležnja prizadela še okužba s covidom-19, je v dobrih 31 minutah igralnega časa zbral 14 točk, 9 skokov in 10 podaj ter tako le za eno odbito žogo zgrešil trojnega dvojčka.

Iz igre je metal 43-odstotno (6/14), zadel je dva od šestih poskusov za tri točke (33%), izvajal pa ni nobenega prostega meta. Največja pomanjkljivost v njegovi igri so bile izgubljene žoge, oddal jih je kar sedem.

"Bilo je težko," je občutke ob vrnitvi strnil slovenski organizator igre. "Pet na pet sem nazadnje igral pred približno štirimi tedni. Treningi so bili individualni, zato je bilo tole povsem drugače. Čuden občutek, a zelo sem vesel," je dodal.

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Kar zadeva njegovo fizično pripravljenost, je Dončić povedal: "Peklo me je v prsih. Pri metih nisem vedel, ali bo šla žoga skozi obroč ali ne. Pri enem od metov sem imel fantastičen občutek, prepričan sem bil, da bom zadel, vrgel pa sem 'airball' (žoga, ki pri metu zgreši tablo oziroma obroč, op. a.). S tekmami se bo to izboljšalo. Res nenavadni občutki, toda zelo sem vesel, da sem nazaj." 

Kronična poškodba gležnja

Je pa Dončič delil tudi precej zaskrbljujoče informacije o stanju njegovega levega gležnja. Priznal je namreč, da so kronične bolečine v sklepu postale del njegovega vsakdana. Kljub počitku, ki je bil z vidika okrevanja več kot dobrodošel, se stanje ni povsem umirilo, kar ne nazadnje povečuje tudi tveganje za obnovitev.

"Bolečina bo prisotna do konca sezone, je pa stanje precej boljše, kot je bilo. Počitek mi je dobro del. Vem, da je bolje, kot je bilo, o tem ni dvoma," je razkril slovenski as.

Vlatko Čančar NBA Šport Čančar z odlično predstavo po brutalnem prekršku ves okrvavljen zapustil igro

luka dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 1
  • jakec1575 11:55 03.januar 2022.

    A fant nima vrhunskega fizio servisa?