Šport > Košarka
14452 ogledov

Ob posebnem večeru Luka zasenčil Stepha, nato poškodba

Luka Dončić Profimedia
Dallas Mavericks so z 99:82 premagali Golden State in prišli do četrte zaporedne zmage.

V posebnem večeru, ko so pri franšizi Dallas Mavericks pod strop dvorane dvignili številko 41, Dirk Nowitzki je postal šele četrti košarkar v zgodovini tega teksaškega kluba s to častjo, so Luka Dončić in kolegi gostili najboljšo ekipo lige - Golden State Warriors.

Gostitelji so znova zelo solidno odprli tekmo v obrambi, po zaslugi slovenskega zvezdnika pa so na polovici četrtine vodili z 12:8. Luka je zbral že 7 točk, tri skoke in ukradeno žogo.

Takoj po njegovem odhodu s parketa je prišlo do manjšega preobrata, zasedba iz Kalifornije je povedal za tri točke, a je nato s prvo trojko na tekmi, ta je bila tudi edina na obeh straneh v prvi četrtini, izenačil Tim Hardaway Jr. Dončić se je na parket vrnil v zadnji minuti, asistiral za koš Reggieja Bullocka, nato pa po prodoru pod koš zadel tudi sam. 

V drugo četrtino se je vstopilo pri rezultatu 21:21, tudi nadaljevanje prvega polčasa pa je bilo izjemno izenačeno, obe ekipi sta težko dosegali koše. Tik pred polovico četrtine je Dončić zadel trojko za 34:30, ob tem izidu pa je kasneje tudi sedel na klop. Njegovi soigralci so ob njegovi odsotnosti predvsem po zaslugi Dwighta Powella, ki je dosegel štiri zaporedne točke, in s trojko Sterlinga Browna prišli do prednosti desetih točk. Obramba je bila še naprej odlična.

Pri izidu 46:36 se je dve minuti pred odhodom na glavni odmor na parket vrnil tudi Dončić. Ta je kasneje s črte prostih metov že poskrbel za +14, a so gostje nato nekoliko znižali razliko. Ob polčasu je bilo tako 50:39. Zadnjo točko v drugi četrtini je s prostim metom dosegel sicer neprepoznavni Steph Curry. Ta je v prvem polčasu zbral le 5 točk ob metu iz igre 1/10 (0/5 trojke). Na drugi strani je Dončić zbral 15 točk, štiri skoke in po dve asistenci in ukradeni žogi.

Agresivna obramba domačih je goste prisilila v 10 izgubljenih žog, sami so jih izgubili 5, od tega Luka tri.

Komentarjev 1
  • Marissa_Davis 09:21 06.januar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice