Šport > Košarka
556 ogledov

Največji košarkarski anticepilec se je vrnil

Kyrie Irving Profimedia
Zvezdnik, ki se ne želi cepiti, je pripomogel k zmagi.

Ponoči po slovenskem času se je na parkete lige NBA vrnil Kyrie Irving. Ta v tej sezoni še ni igral, saj so pri Brooklyn Nets sprva sprejeli odločitev, da v ekipi ne bodo imeli igralca, ki bo po veljavnih pravilih izpustil več kot polovico tekem.

Irving namreč zaradi protikoronskih pravil v zvezni državi New York, ki v dvoranah ne dovoljujejo prisotnost necepljenih oseb, ne sme igrati na domačih tekmah Brooklyna. Zaradi velikih težav z okužbami igralcev so kasneje pri Nets spremenili odločitev in Irvinga vpoklicali za gostujoče tekme. Tokrat je Brooklyn gostoval pri Indiana Pacers.

Irving, ki je izpustil prvih 35 tekem sezone, je drugi ekipi vzhodne konference pomagal do zmage s 129:121, dosegel je 22 točk, deset v zadnji četrtini.

"To je bilo izjemno," je takoj po tekmi dejal Irving, čigar ekipa je med dvobojem že zaostajala za 19 točk. Prvi strelec tekme je bil sicer njegov soigralec Kevin Durant z 39 točkami, pri domačih pa se je s trojnim dvojčkom izkazal Litovec Domantas Sabonis (32 točk, 12 skokov, 10 podaj).

Med kopico preostalih tekem je Dallas premagal doslej najboljše moštvo lige Golden State Warriors, Luka Dončić pa je v večeru, ko so Mavericks pod strop dvignili dres Dirka Nowitzikja, ob zmagi z 99:82 dosegel 26 točk.

Luka Dončić NBA Šport Ob posebnem večeru Luka zasenčil Stepha, nato poškodba

Denver Nuggets so brez poškodovanega Vlatka Čančarja izgubili proti tretji ekipi zahodne konference Utah Jazz s 109:115, čeprav je blestel Nikola Jokić s 26 točkami, 21 skoki in 11 podajami. Pri Utahu je izstopal Hrvat Bojan Bogdanović s 36 točkami in 13 skoki.

Tretja ekipa vzhodne konference in branilka naslova Milwaukee Bucks je doma brez bolnega Giannisa Antetokounmpa izgubila proti Toronto Raptors s 111:117, pri katerih je Pascal Siakam dosegel 33 točk.

Na drugih tekmah so Charlotte Hornets ugnali Detroit Pistons s 140:111, Kelly Oubre Jr. je dosegel 32 točk, Orlando Magic je izgubil proti Philadelphia 76ers s 106:116 (Joel Embiid 31 točk za zmagovalce), Washington Wizards proti Houston Rockets s 111:114, Boston Celtics pa kljub 30 točkam Jaylena Browna proti San Antonio Spurs s 97:99

Minnesota Timberwolves so z 98:90 premagali Oklahoma City Thunder, Portland Trail Blazers so izgubili proti ekipi Miami Heat s 109:115, Sacramento Kings pa proti Atlanta Hawks s 102:108. Pri slednjih zaradi težav s hrbtom ni igral Trae Young.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice