Šport > Košarka
2667 ogledov

Trener o rekordni predstavi Luke: "Videti je bil kar v redu, mar ne?"

luka dončić Profimedia
Slovenski košarkarski zvezdnik se je po poškodbi desnega gležnja vrnil v velikem slogu.

Dallas Mavericks so za šesto zaporedno zmago premagali najboljšo ekipo vzhodne konference Chicago Bulls (113:99). Luka Dončić je dvoboj sklenil z 22 točkami, ob tem je dodal še po 14 skokov in podaj. To je bil skupno 39. trojni dvojček v karieri, s čimer je po podatkih ESPN postal rekorder po številu trojnih dvojčkov pred dopolnjenim 23 letom starosti. Prehitel je Oscarja Robertsona, ki mu je to uspelo 38-krat.

"Občutek je izjemen. Celotna ekipa igra povezano, odlični smo v obrambi, saj fantje veliko žrtvujejo za ta del igre. In kar je najpomembneje, zelo se zabavamo. Spoznali smo, da lahko premagujemo dobre ekipe, to nam je uspelo proti Golden Statu in Chicagu. Kosamo se lahko z vsakim moštvom," je po tekmi dejal Dončić.

"Videti je bil kar v redu, mar ne? Chicago igra zelo agresivno in fizično obrambo. Bolj je tekma trajala, bolj impresivno je igral ob kontaktu ter prihajal pod koš in podajal soigralcem," pa je o Dončićevi predstavi dejal pomočnik glavnega trenerja Dallasa Sean Sweeney. Ta je na čelu strokovnega dela ekipe, ker je Jason Kidd že nekaj dni odsoten zaradi protokolov lige NBA v zvezi z okužbami z novim koronavirusom.

"Igrali smo povezano v obrambi, v zadnjem času pa smo precej dvignili raven igre in željo. Zdaj opravljamo dobro delo in vemo, kako pristopiti k načrtu in ga izpeljati. Tudi če nam ne gre vse po načrtih, znamo te pomanjkljivosti pokriti in se zanesti drug na drugega," je še dodal Sweeney.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice