Šport > Košarka
16903 ogledov

Šok iz Dallasa! Lukovo stanje je dosti resnejše, kot se je sprva zdelo

Luka Dončić Profimedia
Pri Dallasu so spremenili status svojega prvega zvezdnika.

Luka Dončić se je na začetku novega leta ponovno vrnil na košarkarska igrišča, potem ko je zaradi poškodbe gležnja in nato okužbe s koronavirusom izpustil kar deset zaporednih tekem svoje ekipe.

Luka Dončić Dallas 2022 Ni tako kot lani Šport Tako kaže Dončiću v glasovanju za All-Star

Navijači Maverickov so bili tako navdušeni, saj so njihovi ljubljenci pod poveljstvom svojega prvega zvezdnika odlično vstopili v novo leto ter dobili vse tri tekme, obenem pa premagali tudi do takrat najboljšo ekipo Zahoda, Golden State Warriors.

A prav na slednji so se začele nove težave. Luka si je namreč v samem zaključku tekme, v kateri je zasenčil tudi izjemnega Stephena Curryja, ponovno zvil gleženj.

Prvotne napovedi so bile sicer zelo vzpodbudne, saj je tokrat šlo za desni gleženj in ne za problematičnega levega, a je situacija vendarle resnejša, kot se je sprva zdelo.

Ekipe so namreč obvezane sporočiti status svojih poškodovanih igralcev pred prihajajočo tekmo, verjetnost njihovega nastopa pa se deli v štiri skupine. "Out" (izločen) pomeni, da igralec zagotovo ne bo nastopil, beseda "doubtful" (dvomljivo) naj bi pomenila, da je nekje 75-odstotna verjetnost, da ne bo igral, medtem ko beseda "questionable" (vprašljivo) pomeni, da so možnosti nekje 50:50. "Probable" (verjetno) pa pomeni, da se bo igralec najverjetneje vrnil.

Pred tekmo s Houstonom, ki bo v noči na soboto, so pri Dallasu tako Luko najprej označili za vprašljivega, a so kasneje njegov status spremenili celo v dvomljivo, kar pomeni, da je situacija vendarle dosti bolj resna ter da bo Luka najverjetneje moral izpustiti vsaj eno tekmo.

Luka je sicer v dosedanjem delu sezone izmed 38 izpustil kar 14 tekem, na katerih je Dallas izgubil kar 9 -krat ter zmagal vsega 5-krat, kar pomeni, da je ekipa brez Luke le 36-odstotna, medtem ko je z Dončićem v postavi pri razmerju 15:9, oziroma pri 63-odstotni uspešnosti.

luka dončić Odšepal Šport To je o novi poškodbi gležnja povedal Dončić
Komentarjev 3
  • Dr.batina 00:52 09.januar 2022.

    Unlucky luck

  • Avatar Maggionela
    Maggionela 00:34 08.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Skipi 19:38 07.januar 2022.

    Očitno bo Doncic končal svojo zvezdniško kariero še predno jo je dobro začel. Upam da se motim ampak takih zgodb smo videli že ogromno.

Sorodne novice