Šport > Košarka
32404 ogledov

Bomba iz Dallasa! Mavericks poizkušajo pripeljati enega najboljših na svetu

Myles Turner Profimedia
Dallas Mavericks naj bi se resno zanimali za enega najboljših centrov v ligi, ki velja za pravo obrambno pošast.

Mineva že mesec dni, odkar so pri Indiana Pacers naznanili, da so pripravljeni prisluhniti ponudbam za svoje tri največje zvezdnike Domantasa Sabonisa, Carisa LeVerta ter Mylesa Turnerja, saj naj bi se skoncentrirali na razvoj svojih mladih sil, potem ko so ugotovili, da so še eno sezono zapored nekonkurenčni najboljšim ekipam.

Omenjeni trije veterani so tako postali ene izmed najbolj zanimivih tarč na tržišču, potem ko se ekipe želijo še dokončno okrepiti pred koncem prestopnega roka, ki traja do 10. februarja.

Omenjeni trojici tako ne manjka snubcev, še posebej zanimiva pa je situacija okoli Turnerja, za katerega naj bi zelo resno zanimanje pokazale kar štiri ekipe. To so Los Angeles Lakers, New York Knicks, Charlotte Hornets ter po besedah zanesljivega NBA insiderja Shamsa Charanie tudi Dallas Mavericks.

Omenjeni Turner bi tako še dodatno okrepil predvsem obrambo Dallasa, katera je pod vodstvom novega trenerja Jasona Kidda že tako precej napredovala v primerjavi s prejšnjimi sezonami. Turner je namreč prava pošast pod obročem, o čemer najlepše govori podatek, da je najboljši bloker lige, saj povprečno na tekmo zbere kar 2,9 blokade.

Glede na to, da gre za enega najboljših centrov lige, ki ob skorajda treh blokadah na tekmo povprečno dosega še 13,1 točke ter 7,3 skoka in velja za odličnega strelca za tri točke, ni težko razumeti zanimanja, ki ga na tržišču ekipe trenutno kažejo zanj.

Zanimivo bo videti, kaj točno si Pacers želijo v zameno za svojega zvezdnika, a glede na to, da so se lotili prenove ekipe, je za pričakovati, da bodo zahtevali kakšne mlade nadarjene igralce ter predvsem izbore na naboru.

Zato si je kar težko predstavljati, kaj jim lahko ponudijo Lakers, ki imajo v svojih vrstah skorajda same odslužene košarkarje ter so brez izbora na naboru v prvem krogu vse do leta 2026.

Myles Turner | Avtor: Profimedia Profimedia

Dosti resnejši kandidati so tako New York Knicks, ki imajo cel kup mladih košarkarjev, ki bi jih lahko vključili v paket za Turnerja, med drugim tu prednjačita dva košarkarja, ki sta bila izbrana zelo visoko na naboru, a je njuna kariera v New Yorku zaenkrat prava polomija in bi si zagotovo želela nove sredine, Kevin Knox in Obi Toppin. Gre za košarkarja sicer zelo razkošnega talenta, katerima so napovedovali svetlo prihodnost, tako da bi lahko bila zelo zanimiva Indiani.

In potem je tu Dallas, ki že nekaj let krvavo potrebuje dominantnega košarkarja pod košem, ki bi lahko v obrambi zaprl raketo, in Turner se zdi kot idealna rešitev. A vseeno ostaja vprašanje, kaj lahko Dallas sploh ponudi Indiani v zameno za Turnerja.

Kot nekako še najmanj resne interesante izmed omenjene četverice pa se omenja Charlotte, vsak trenutek pa se lahko lovu za Turnerjem pridruži še kakšna druga ekipa, saj gre za enega najbolj vročih igralcev na tržišču.

Na koncu pa bo o Turnerjevi novi destinaciji odločala Indiana ter dejstvo, kdo ji lahko zanj največ ponudi. Navijači Maverickov si zagotovo želijo, da je to prav Dallas.

luka dončić Velik skalp Šport Trener o rekordni predstavi Luke: "Videti je bil kar v redu, mar ne?" Luka Dončić NBA Šport Luka zadeval, skakal in podajal proti najbolj vroči ekipi lige
Komentarjev 2
  • izy 08:05 11.januar 2022.

    Najboljši na svetu ? Sem mislil, da so Lebrona ali pa Curry-ja angažirali. Copy - paste z Ekipo24 časnikom, ki pišejo na nivoju 16 letnih otrok, lepo vas prosim no.

Sorodne novice