Šport > Košarka
6331 ogledov

Vse odločeno že davno pred koncem

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa nemočni na gostovanju v New Yorku. Knicks so zmagali s 108:85.

Luka Dončić in kolegi so v zadnjem času zabeležili šest zaporednih zmag, šlo je za najdaljši uspešen niz Dallasa od aprila 2016. Če bi Mavericks slavili še sedmič, bi jim to uspelo prvič od šampionskega leta 2011. Tokrat je zasedba iz Teksasa sicer gostovala pri New York Knicks. 

Ti so nekoliko boljše odprli dvoboj in dosegli prvih pet točk na tekmi. Gostje so potrebovali nekaj več kot tri minuta za prvi koš iz igre, trojko je iz desnega kota zadel Jalen Brunson. To so bile do polovice četrtine edine točke, ki jih za Mavericks ni dosegel Dončić. Ta je sicer s prodorom in polaganjem poskrbel za vodstvo Dallasa pri 8:7, a so nato Knicks z osmimi zaporednimi točkami pobegnili na +7.

Za najvišjo prednost domačih v prvi četrtini je v zadnji minuti poskrbel RJ Barrett z atraktivnim zabijanjem, kasneje je Luka z dvema prostima metoma Dallas približal na 21:30. Ob izteku prvih 12 minut je Slovenec poizkusil še z metom za tri točke, vendar ni bil natančen. Met gostov je bil 35-odstoten, gostiteljev 50-odstoten.

Na začetku druge četrtine je bil razigran Tim Hardaway Jr., ki je dosegel vseh šest točk Dallasa, ki se je približal na 27:32. Ob tem rezultatu je domača klop zahtevala minuto odmora.

Dončić je v nadaljevanju svoje moštvo dvakrat popeljal do treh točk zaostanka, a so se Knicks znova oddaljili z meti za tri točke, s sedmo zadeto trojko iz 13 poizkusov so ušli na 43:35. V nadaljevanju polčasa so brez večjih težav ohranjali prednost, do največje so prišli prav ob koncu. Na glavni odmor se je tako odšlo pri izidu 56:45.

Luka je zbral 14 točk, 5 skokov, a ob dveh ukradenih žogah le eno asistenco. Soigralce je sicer nekajkrat našel same na metih, a ti preprosto niso zadeli. Dallasov met za tri točke je bil le 17,6-odstoten (3/17), Dončić je zgrešil vse štiri mete izza črte.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Mavericks so drugi polčas odprli prav s trojko Maxija Kleberja, v dobri minuti so se približali na -7 točk, vendar je razlika znova narastla po treh napadih, ki jih je z meti zaključil Dončić, vselej neuspešno. Po košu Barretta za 64:51 so pri Dallasu zahtevali minuto odmora. Minile so tri minute tretje četrtine.

Nalet New Yorka se je nadaljeval, Julius Randle je poskrbel za 69:51, z njegovim košem in dodatnim prostim metom se je končal niz domačih 11:0. Prednost je nato narastla že na 20 točk, s svojo prvo trojko na tekmi je odgovoril Dončić za 55:72. A tudi v nadaljevanju gostje niso našli pravega odgovora na igro domačih. Četrtina se je končala z rezultatom 84:66. 

Dallas se je z delnim izidom 8:0 približal na 76:90, v naslednji napadih pa sta po Dončićevih podajah sama na trojki ostala Kleber in Brunson, ki pa približno na polovici zadnje četrtine nista uspela zaostanka zmanjšati na 11 točk. S petimi točkami je odgovoril Mitchell Robinson, ki je bil skozi celotno tekmo nerešljiva uganka za igralce Dallasa pod njihovim košem. Ko je Barrett štiri minute pred koncem zadel še trojko za 98:76, je bilo pravzaprav že vsega konec. Po govorici teles se je videlo, da do preobrata ne bo prišlo.

Dončič je ob metu 8/23 (1/9 za tri točke) zbral 21 točk. K temu je dodal 11 skokov, pet asistenc in dve ukradeni žogi. Izgubil je pet žog. Mejo desetih točk sta presegla le še Brunson (14) in Hardaway Jr. (13). Barrett je v svojo statistiko vpisal 32 točk, Robinson 19 (met 9/10), Randle pa 17.

Komentarjev 1
  • Jeanette_Jenkins 13:40 13.januar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice