Šport > Košarka
10852 ogledov

Sprememba v moštvu Luke Dončića, nekdo "odletel"

Marquese Chriss Luka Dončić Mavs Profimedia
Pri teksaški franšizi so se odločili za zanimivo kadrovsko potezo.

Dallas Mavericks so v noči na nedeljo zanesljivo ugnali Orlando Magic (108:92) in se utrdili na petem mestu zahodne konference. Luka Dončić je še enkrat več moštvo vodil do zmage, zbral je 23 točk, devet skokov in tri asistence.

Luka Dončić NBA Šport Luka poskušal obračunati z Nemcem, vse takrat že odločeno

V postavi Dallasa je, tako kot že na številnih tekmah v zadnjem obdobju, manjkal center Willie Cauley-Stein. In slednji je že odigral zadnjo tekmo za četo Jasona Kidda.

Dallas je namreč odslovil Cauley-Steina in namesto njega dolgoročno pogodbo ponudil Marquesu Chrissu. Ta bo z Mavericks zapečatil dveletno sodelovanje, potem ko se je izkazal kot koristen člen rotacije.

Navijači Dallasa so zaradi Cauley-Steinovega statusa upali, da bo franšiza omenjenega visokega igralca kot del paketa zamenjala za kakšnega drugega uporabnega košarkarja, toda želje se jim niso izpolnile.

Chriss, sicer visok izbor na naboru leta 2016, je na 12 tekmah v dresu Dallasa v povprečju dosegal po 6,8 točke in 3,9 skoka na srečanje, velik vpliv je imel na igro v obrambi.

Marquese Chriss Mavs | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice