Šport > Košarka
7197 ogledov

Luka poskušal obračunati z Nemcem, vse takrat že odločeno

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so prišli do četrte zaporedne domače zmage, Orlando so premagali za 16 točk.

Luka Dončić in soigralci so se tokrat pred domačimi gledalci pomerili z Orlandom, le dan prej so Mavericks zabeležili izjemno zmago pri Memphisu in prekinili njihov niz zmag, ki se je tako ustavil pri številki 11. Zdaj jih je čakala na papirju povsem drugačna naloga, saj se je Dallas pomeril z najslabšo ekipo v ligi.

Magic so doslej namreč zbrali le osem zmag, dve manj od predzadnjega Detroita. V zasedbo iz Teksasa se je po sedmih tekmah odsotnosti vrnil Kristaps Porzingis, na klop pa Jason Kidd, ki je zadnje dvoboje izpustl zaradi karantene.

Domači so si že po štirih minutah priigrali 10 točk prednosti, po Dončićevi asistenci je trojko iz kota za 14:4 zadel Maxi Kleber. Najbolj učinkovit pri Dallasu je bil sicer v uvodnih minutah Porzingis, ki je zbral 7 točk. Luka je svoj prvi koš iz igre zadel malce po polovici prve četrtine, uspešen je bil pri metu za tri točke. Pred tem je bil že štirikrat natančen s črte prostih metov. S trojko je sicer svoje moštvo popeljal do 21:9.

Orlando je po tem vodstvu odgovoril z dvema trojkama, še bližje pa je prišel natanko minuto pred koncem četrtine, ko se je približal na štiri točke zaostanka. A nato je Porzingis najprej uspešno izvedel dva prosta meta, ob zvoku sirene, ki je označil konec prvih 12 minut, pa je zadel še trojko za 32:23. Latvijec je zbral že 12 točk, Dončić 9. Orlando je izgubil osem žog, Dallas le eno.

Luka je mejo desetih točk presegel z novima prostima metoma, kasneje pa je s prodorom pod koš zadel za prednost s 40:26. Še pred polovico druge četrtine je sedel na klop.

Magic do glavnega odmora ni ogrozil vodstva domačih, ti so še naprej brez večjih težav nadzirali potek dvoboja. Edini, ki ga košarkarji Dallas niso dobro zaustavljaili, je bil center gostov Robin Lopez.

Dončić je v prvem polčasu v svojo statistiko vpisal 13 točk, štiri skoke in podajo, ob le treh izgubljenih žogah svoje ekipe pa sam ni naredil napake. Porzingis je dosegel dve točki več, Jalen Brunson eno manj. Po prvih dveh četrtinah je bil sicer na semaforju izpisan rezultat 55:43.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenec je dosegel prve štiri točke Dallasa v tretji četrtini, zadnjo od teh zaradi tehnične napake, ki je bila dosojena po močnem udarcu, ki ga je prejel v glavo s strani Chume Okekeja. Kasneje je Dončić s prodorom pod koš in polaganjem poskrbel za 65:53.

Razlika se je v naslednjih minutah vseskozi gibala med 17. in 12. točkami, v tem točkovnem okviru pa se je četrtina tudi končala. Pred zadnjimi ducat minutami je bilo tako 85:68 v korist Dallasa. Prva strelca dvoboja sta bila Dončić in Brunson, ki sta zbrala po 19 točk, po minuti zadnje četrtine se jima je pri tej številki pridružil še Porzingis.

Ko je štiri zaporedne točke vpisal še Tim Hardaway Jr., vse je dosegel s prostih metov, je postajalo jasno, da Orlando ne bo zmogel preobrata. Pri prednostih 21-ih točk je sicer nekoliko zavrelo na relaciji med Dončićem in Moritzem Wagnerjem, Slovenec je krenil za Nemcem, kiga je pred tem nekoliko izzival, a so se hitro vmešali soigralci in sodniki. Dvojec je tako izmenjal le nekaj besed, za nagrado pa sta oba prejela tehnično napako.

Luko je vsa reč očitno dodatno motivirala, v naslednjem napadu je kot prvi in tudi zadnji na tekmi presegel mejo dvajsetih doseženih točk. Sledil je še njegov koš za 98:77. Že na polovici četrtine je nato Ljubljančan sedel na klop, ob visoki prednosti pa je bilo jasno, da se na parket ne bo več vrnil.

Ob igri rezervistov se je prednost Dallasa dve minuti pred koncem stopila na 13 točk, a vseeno Magic ni imel nikakršne možnosti za presenečenje. Na koncu so Mavericks slavili s 108:92.

Dončić je zbarl 23 točk, 9 skokov in tri asistence, imel je le eno izgubljeno žogo. Bil je tudi najboljši pri razmerju doseženih in prejetih točk, ko je bil na parketu, njegov +/- se je ustavil pri +20. V tem elementu mu je sledil Porzingis s +14. Latvijec in Brunson sta dosegla 19 točk, Hardaway Jr. 17.

Pri Orlandu so po 16 točk zbrali Lopez, Jalen Suggs in Moritz Wagner. Brat slednjega, Franz Wagner, ki je sicer s povprečjem 15.7 točke na tekmo v tem elementu najuspešnejši novinec v ligi, je tokrat zabeležil le 6 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice