Šport > Košarka
1505 ogledov

Poškodba prvega strelca lige NBA

Kevin Durant Profimedia
Kevin Durant bo nekaj časa moral počivati.

Eden največjih zvezdnikov lige NBA Kevin Durant v zadnjih sezonah ni imel veliko sreče z zdravjem, pred minulo sezono se je tako vrnil na parkete po enoletni pavzi zaradi poškodbe Ahilove tetive, zdaj pa bo znova moral na prisilni počitek.

Član ekipe Brooklyn Nets, ki sodi med najresnejše kandidate za naslov, je moral predčasno zapustiti sobotni dvoboj z ekipo New Orleans Pelicans, kasneje pa so iz njegovega kluba sporočili, da ima Durant poškodovano levo koleno.

Po poročanju priznanega novinarja Adriana Wojnarowskija so pri Nets optimistični, da bo dvakratni najkoristnejši igralec velikih final lige NBA manjkal le štiri do šest tednov.

Durant je bil ob izostanku Kyrieja Irvinga, ki zaradi necepljenja in protikoronskih ukrepov v New Yorku ne sme igrati domačih tekem v Brooklynu, precej obremenjen, za sabo pa ima odlično sezono. S povprečjem 29.7 točke na tekmo je bil prvi strelec lige, zbral je tudi po 7.5 skoka in 5.9 asistence na tekmo. Njegov met iz igre je bil 52-odstoten

Ekipa Brooklyn Nets trenutno s 27 zmagami in 15 porazi zaseda drugo mesto v vzhodni konferenci za Chicago Bulls.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice