Šport > Košarka
93 ogledov

Phoenix se ne ustavlja

Mikal Bridges Profimedia
Šesta zaporedna zmaga Sonc iz Phoenixa.

Sonca iz Arizone ostajajo najbolj vroča ekipa v ligi NBA. Phoenix je vpisal še šesto zmago zapovrstjo. Suns so ponoči z desetimi točkami razlike odpravili še košarkarje Indiana Pacers (113:103). Izkazal se je Mikal Bridges, ki je dosegel 23 točk, Chris Paul pa je tekmo končal z 18 točkami in 16 asistencami.

Bismack Biyombo je dosegel 21 točk za Phoenix, ki je zmagal na petih zaporednih gostujočih tekmah, preden se je doma pomeril s Pacers. Suns so na zadnjih desetih tekmah vpisali zgolj en poraz. Nekoliko slabši večer je imel vodilni strelec moštva Devin Booker, ki je tekmo končal z le 11 točkami, a je vskočila Phoenixova klop.

"To je tisto, zaradi česar smo zelo dobra ekipa," je dejal Bridges. "Vsakdo lahko igra, vsak lahko meče na koš. 'Hranimo z žogami' drug drugega in vsi smo nesebični. Igramo drug za drugega," je kemijo ekipe opisal Bridges.

Alex Caruso Video Šport To je eden najbolj brutalnih prekrškov v NBA v zadnjih letih

Chris Duarte in Lance Stephenson sta dosegla po 17 točk pri Pacers, Goga Bitadze pa je dodal 16 točk in 11 skokov, a Pacers niso prikazali igre, ki jih je krasila dve noči prej, ko so premagali Golden State Warriors. "Bridges nas je nocoj res ubil," je dejal trener Pacers Rick Carlisle. "Z načinom, kako dela stvari, ima pregled nad igriščem, se odpre za trojke v kotih. Bil je izjemen."

Indiana je že drugo zaporedno tekmo ostala brez svojih treh najboljših igralcev, Carisa LeVerta (mečnica), Malcolma Brogdona (ahilova tetiva) in Domantasa Sabonisa (gleženj). Sabonis je sicer najboljši strelec Pacerse z 19,0 točkami na tekmo, Brogdon je drugi (18,5) in LeVert tretji (18,4).

Naprej melje tudi četrta najboljša ekipa vzhodne konference. Milwaukee Bucks so ohranili svoj niz zmag, saj sta Khris Middleton in Jrue Holiday skupaj dosegla 60 točk za zmago nad Sacramento Kings s 133:127.

Khris Middleton | Avtor: Profimedia Profimedia

Middleton je iz igre zadel 12 od 20 metov in tekmo končal s 34 točkami, Holiday pa je imel met iz igre 10-20 ter zbral 26 točk. Bucks so zmagali na vseh treh zadnjih domačih tekmah. Donte DiVincenzo je prišel s klopi in dosegel 20 točk. Bucks so igrali brez prvega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa, ki je na prisilnem počitku zaradi poškodovanega kolena.

Darius Garland je z 23 točkami in 11 asistencami popeljal domačo zasedbo Cleveland Cavaliers do zmage s 94:87 nad Oklahoma City Thunder. Novinec Evan Mobley je dodal 15 točk in 17 skokov, kar je njegov osebni rekord v skokih na tekmi v sezoni, za šesto zmago Clevelenada na sedmih tekmah. Thunder pa so po drugi strani izgubili še dvanajsto tekmo v zadnjih štirinajstih odigranih obračunih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice