Šport > Košarka
15084 ogledov

O tej akciji govori ves svet: Luka v zadnjih treh sekundah do petih norih točk!

Luka Dončić Profimedia
Zaključek prvega polčasa je bil resnično spektakularen.

Dallas Mavericks so prekinili svojo neverjetno serijo kar desetih zmag na zadnjih enajstih obračunih s porazom proti Phoenix Suns s 101:109.

A Mavericki so se proti najboljši ekipi lige odlično držali ter vse do zadnje četrtine tudi držali tekmo pod kontrolo, nato pa so jim v četrti četrtini popustile moči, saj je bila tekma s Phoenixom že peta v zadnjih sedmih dneh.

Luka Dončić NBA Šport Luka do udarca v vrat najboljši strelec, nato pa...

Mavericks so tako znova pustili odličen vtis, njihova forma pa v letošnjem letu naravnost navdušuje. Zanjo pa obstajata dva glavna razloga. Prvi je odlična obramba, saj ima Dallas letos statistično četrto najboljšo obrambo lige (v prejšnji sezonah so se vedno vrteli okoli 20. mesta), drugi pa je seveda naš Luka Dončić.

Neverjeten vzpon forme je namreč neposredno povezan z Lukovo vrnitvijo na parket, potem ko je zaradi poškodbe gležnja in okužbe s koronavirusom izpustil kar 15 tekem. Dallas je v tem času dobil vsega 6 tekem ter izgubil 9. Toda Luka se je po odsotnosti vrnil še močnejši in ponovno navdušuje iz tedna v teden.

Luka Dončić NBA Šport Luka z dosežkom sezone, natančen tudi v napeti končnici

Tako je bilo tudi proti Phoenixu, ko je zbral 28 točk, 8 skokov in 8 asistenc, predvsem pa je znova poskrbel za nekaj akcij, o katerih govori ves svet. Še posebej pa je tokrat izstopala poteza ob samem zaključku polčasa, ko je imel Dallas ob vodstvu za tri točke poslednji napad.

Luka je sprva ena na ena napadel Camerona Johnsona ter vsega 2,6 sekunde pred koncem polčasa zadel za vodstvo s petimi točkami. Zdelo se je, da je to razlika, s katero se bosta obe ekipi odpravili v slačilnico...

Toda Luka je imel drugačne načrte. Najprej je uspel prestreči podajo na Johnsona, nato pa v zadnji sekundi zadeti še trojko! Dallas je tako na najlepši način končal prvi polčas in bil zelo dolgo blizu izjemnemu skalpu, a je na koncu malce zmanjkalo moči.

Bodo pa Luka in druščina končno imeli vsaj nekaj malega časa za počitek, saj jih naslednja tekma čaka šele v noči na ponedeljek, ko se bodo znova pomerili proti ekipi Memphis Grizzlies Lukovega velikega rivala Ja Moranta.

Luka Dončić Težave Šport Dončić o poškodbi vratu: Vse skupaj precej boli, bilo je blizu hrbtenice Luka Dončić All Star Šport Luka v težavah, počasi zmanjkuje časa Luka Dončić Obračunala Šport Dončić razkril, kaj mu je počel trener Toronta: "To ni prav"
Komentarjev 6
  • Avatar Dammliona
    Dammliona 00:07 22.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • d441a3eb6182bdfa832639adb0a11dd39ecfc1e0 18:02 21.januar 2022.

    Kaj ta debeli norček še diha?

  • Ender3 17:43 21.januar 2022.

    Čestitke, težko je najti nekoga, ki tako vidno uživa v tem, kar uspešno počne.

Sorodne novice