Šport > Košarka
41838 ogledov

Po novi strelski katastrofi Kidd z jasnim sporočilom za Dončića

Luka Dončić Jason Kidd Profimedia
Dallas je dobil še deveto izmed zadnjih desetih tekem, kljub temu da ima Luka Dončić še veliko rezerv.

Slovenski čudežni deček Luka Dončić je zagotovo najzaslužnejši za izjemno serijo, v kateri so se znašli Dallas Mavericks, ki so izmed zadnjih desetih tekem dobili kar devet.

Luka igra odlično, saj niza en trojni dvojček za drugim, obenem pa je glavni motor igre trenutno morda celo najbolj vroče ekipe lige. Navijače Dallasa pa lahko še dodatno opogumlja dejstvo, da je Luki in Maverickom vse to uspelo ob pravzaprav katastrofalni Lukovi strelski formi. Kako bodo Mavericks izgledali šele takrat, ko se Dončiću odpre še pri metu? Ligo NBA je lahko z razlogom strah!

Luka Dončić Eden od peterice Šport Nor podatek ob Dončićevem podvigu

Luka je namreč na zadnjih štirih tekmah, izmed katerih je Dallas tri dobil, za tri točke metal z naravnost katastrofalnim odstotkom. V tem obdobju je namreč vrgel kar 27 trojk, a zadel vsega 2. Z drugimi besedami, na zadnjih štirih tekmah ima vsega 7,4-odstoten met za tri točke, oziroma zadane približno vsak štirinajsti met.

Luki tako met ni stekel niti na tekmi proti Oklahoma City Thunder, katero je na koncu Dallas dobil, Luka pa je z 20 točkami, 11 skoki in 12 asistencami vpisal nov trojni dvojček, a je iz igre zadel vsega 4 koše, prav tako pa je zgrešil vse tri mete za tri točke.

"Poskušal sem dobro oddelati druge stvari, saj nisem mogel ničesar zadeti," je po tekmi dejal slovenski zvezdnik, ki je še poudaril, da verjame, da so njegove strelske težave psihične narave: "Ne morem razložiti. Je zelo frustrirajoče."

Luka Dončić Jason Kidd | Avtor: Profimedia Profimedia

Je pa kljub zelo slabi strelski formi svojega prvega zvezdnika nemudoma podprl glavni trener ekipe Jason Kidd, ki je Luki poslal jasno sporočilo, da zaupa vanj ter da naj še naprej poizkuša.

"Mislim, da Luka ne sme odnehati, ima dober pogled z razdalje, enostavno mora še naprej poskušati. To je to. Tudi najboljšega strelca na svetu Stephena Curryja smo že videli, da ne zadane vseh svojih metov," je bil jasen Kidd, ki je stopil v bran svojemu mlademu asu.

Sicer pa ima Kidd zelo verjetno prav. Dallas namreč zadnje čase pod Luko igra naravnost odlično, ko pa mu bo končno stekel tudi še met, jih bo resnično zelo težko zaustaviti.

Luka Dončić NBA Šport Luka po trojnem dvojčku zašepal, nato ukradel pomebno žogo Luka Dončić, Jalen Brunson Neusmiljeno Šport Luka se je kruto odzval na besedo soigralca Luka Dončić NBA Šport Luka poskušal obračunati z Nemcem, vse takrat že odločeno Luka Dončić Ja Morant Podcenjujoče Šport NBA strokovnjaki soglasno povedali svoje ter ponižali Dončića
Komentarjev 1
  • Avatar Ramsmaolla
    Ramsmaolla 23:35 18.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice