Šport > Košarka
10683 ogledov

Dončića pustili na cedilu: "Nihče se mu ni pridružil"

Profimedia
Slovenski košarkar Luka Dončić na tekmi z bojevniki ni imel prave pomoči soigralcev.

Košarkarji Dallas Mavericks so morali v noči na sredo po slovenskem času šele drugič v zadnjih devetih tekmah priznati premoč Golden State Warriors. Bojevniki, ki so s tem prekinili serijo treh zaporednih porazov proti moštvu Luke Dončića, so v domači dvorani Chase Center slavili prepričljivo s 130:92.

Gostje so večji del zadnje četrtine odigrali brez Kristapsa Porzingisa, ki si je z brcanjem žoge prislužil izključitev. Tudi sicer slovenski čudežni deček ni bil deležen prave pomoči soigralcev, na kar je po porazu opozoril tudi trener Jason Kidd.

Luka Dončić NBA Šport Hujša poškodba pomembnega člana Dallasa, Luka prvi strelec tekme

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončić je tokrat odigral le slabih 27 minut, v tem času pa je zbral 25 točk, osem skokov in tri podaje (41% iz igre, 57% za tri točke, 100% prosti meti). Slovenec je bil razpoložen pri metu z razdalje, zadel je namreč kar štiri od sedmih poskusov, dobro pa se je znašel tudi na črti za proste mete, kjer je vpisal sedem točk (7/7).

Košarkarji Dallasa so tokrat igrali preveč pasivno, še zlasti v obrambi, kjer so sicer v zadnjem času naredili velik korak naprej. Tudi v napadu jim ni šlo, iz igre so metali le 35-odstotno in vsi skupaj zabeležil le 17 podaj, medtem ko bojevniki kar 31.

Drugi strelec Dallasa je bil Jalen Brunson z 11 točkami, Tim Hardaway Jr. jih je prispeval 10, Dorian Finney Smith in Maxi Kleber pa po osem. Porzingis, ki je zadel le štiri od 15 poskusov iz igre (27%), je v več kot 25 minutah zbral samo devet točk.

Tim Hardaway jr. Slabe novice Šport Tako huda je poškodba zvezdnika Dallasa, ekipa v šoku

"Nismo bili dovolj fizični, igrali smo preveč pasivno. Predolgo smo čakali, nato pa je bilo že prepozno. Žoga ni dovolj krožila, bilo je premalo podaj (17, op. a.). Nismo bili dobri od samega začetka," je poraz komentiral Kidd in dodal, da tudi Dončić ne more vsega postoriti sam. "Luka je bil Luka na začetku, vendar ni bilo nikogar, ki bi se mu pridružil, ne v napadu ne v obrambi. Preprosto nismo ujeli napadalnega ritma, v obrambi pa smo igrali povsem nepovezano," je bil kritičen trener.

"Pričakuje se, da bo Luka od začeka sezone pa vse do junija dosegal trojne dvojčke, kar je neizvedljivo. Morda je bil začetek zanj malce počasen, a glede na to, kje je danes... njegova forma se vzpenja, kar tudi potrebujemo. Odkar se je vrnil po covidu-19, igra zelo dobro. Ujel je pravi ritem tik pred All-Star premorom. Mislim, da se počuti dobro, njegov met se je za odtenek izboljšal. Včasih zadaneš, včasih zgrešiš, vendar smo vsi prepričani, da bo zadel tiste, ki štejejo največ. Všeč mi je, kje se nahaja trenutno," je slovenskega asa še pohvalil Kidd.

Jason Kidd Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice