Šport > Košarka
24311 ogledov

Mediji sovražijo Dončića? Nihče od 98 novinarjev ni glasoval zanj

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić med novinarji ne kotira visoko.

Luka Dončić ni bil uvrščen v prvo peterko za All-Star tekmo. Na paradi vseh zvezd lige NBA bo najverjetneje vseeno zaigral, saj bosta preostale udeležence izbrala najboljša trenerja obeh konferenc.

Slovenski zvezdnik je v glasovanju navijačev sicer prejel tretji največ glasov med branilci, več podpore med ljubitelji košarke sta dobila Steph Curry in Ja Morant. Tehtnico v korist Slovenca bi sicer še lahko nagnili košarkarji lige in izbrani predstavniki medijev. A prvi so Dončića postavili na četrto mesto (za Curryjem, Morantom in Devinom Bookerjem), drugi pa šele na sedmo (za omenjeno trojico in Chrisom Paulom, ki je tu prehitel Bookerja, Donovanom Mitchellom in Dejountejem Murrayjem). 

Luka s strani novinarjev, glasovalo jih je 98, celo ni prejel nobenega glasu. Curry je v glasovanju medijev zbral 98 od 196 možnih točk, Morant 67, Paul 16, Booker 13, po eno pa Mitchell in Murray. Luka je bil z ničlo, tako kot vsi ostali košarkarji na seznamu, uvrščen na sedmo mesto. Zanimivo je, da za Slovenca ni glasovala niti novinarka Dallas Morning Newsa Callie Caplan.

Luka Dončić | Avtor: nba.com nba.com

Luka Dončić | Avtor: nba.com nba.com

Mnogim navijačem se zdi vsaj malo sporno, da košarkar, ki je dokaj blizu celo povprečju trojnega dvojčka (25.2 točke, 8.9 skoka in 8.7 podaje), s strani medijev ni deležen nikakršnega priznanja za svoje predstave.

Mediji so v tej sezoni sicer že nekajkrat vzeli na zob Slovenca, teme so bile predvsem njegova teža, nepripravljenost na vstop v sezono in pretirano pritoževanje ob odločitvah sodnikov.

Za izbiro prve peterke lige NBA sicer glasovi navijačev štejejo dvojno (50%), glasovi igralcev in medijev pa skupaj prispevajo ostalo polovico (po 25%). Ker je bil Dončić tretji pri navijačih, četrti pri košarkarjih in sedmi pri medijih, je njegov skupni koeficient znašal 4,25. Njegove uvrstitve (3x2 + 4 + 7 = 17) se namreč delijo s štiri (2x za navijače in po enkrat za košarkarje in medije).

Enak koeficient je pri lovu na prvo peterko dosegel tudi Booker (2x5 + 3 + 4 = 17/4), boljša pa sta bila s koeficientom 1 Curry (2x1 + 1 + 1 = 4/4) in 2 Morant (2x2 + 2 +2 = 8/4), ki bosta tako v Clevelandu nastopila kot člana ene izmed prvih peterk. Ti bosta izbrala prva po številu glasov navijačev LeBron James in Kevin Durant. Vsak od njiju bo tako izbral še po štiri igralce, ki bodo z njim sestavljali prvo peterko.

 
Komentarjev 5
 • Gandi123 08:09 29.januar 2022.

  Vsekakor je dober igralec, ne zna pa se obnašat.

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 22:02 28.januar 2022.

  mali debelinko je res nadarjen, samo karizme ima pa toliko kot srknjena miš, da pa je zraven še totala nergač, tega ne odtehta tudi vse njegova super košarkaška predstava.

 • Dragonja 14:16 28.januar 2022.

  Problem je njegovo distiguliranje pri vsakem dotiku.Se bo naredil.

Sorodne novice