Šport > Košarka
7224 ogledov

Dallas slavil bivšega trenerja, Luka pa ni bil ravno gostoljuben

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so zanesljivo premagali moštvo nekdanjega trenerja. Mavericks so proti Indiani slavili s 132:105.

Moštvo Dallasa se je tokrat prvič neposredno pomerilo z nekdanjim trenerjem Rickom Carlislom, ki je prvi medsebojni dvoboj, tega je dobila Indiana, izpustil zaradi samoizolacije. Tokrat se je dolgoletni strateg Mavericksov vrnil v Teksas, kjer se po pisanju številnih medijev ni razšel v najboljših odnosih z igralci, med njimi tudi z Luko Dončićem. O slednjem Carlisle, sodelovala sta tri leta, vsaj javno govori le z izbranimi besedami.

Luka Dončić Napeto bo Šport Carlisle iskreno o tem, kako danes gleda na Dončića

Carlisle je pred tekmo dobil glasno dobrodošlico, na ekranih pa so se vrteli izseki iz njegove uspešne kariere pri Dallasu, ki ga je leta 2011 popeljal tudi do edinega naslova. Ob aplavzu občinstva je trener le stežka zadržal solze, bil je vidno ganjen.

Tekmo so sicer boljše odprli domači, najprej je štiri točke dosegel Kristaps Porzingis, naslednjih pet je dodal Luka. Sledila je še izjemna podaja Slovenca za trojko Maxija Kleberja, po novem košu Dončiča pa je Carlisle že zahteval minuto odmora. Minile so štiri minute igre, Mavericks so povedli s 14:6. 

Po posvetu na klopi je nov koš za Indiano, ki je med drugim pogrešala tudi izjemno pomembna Malcolma Brogdona in Mylesa Turnerja, dosegel Domantas Sabonis. Litovec je bil zaslužen za vseh prvih osem točk Indiane. Na drugi strani je bil še bolj razpoložen Dončić, po že njegovem tretjem uspešnem metu za tri točke so gostitelji povedli s 24:12. Do konca četrtine je bilo še pet minut.

Pacers so se sicer približali le na pet točk zaostanka, a je nato začela delovati naveza Dončić - Dwight Powell, prvi je podajal, drugi je zadeval. Četrtino je Dallas dobil s 34:23. Luka je zbral že 14 točk, tri skoke in pet asistenc.

Drugih 12 minut je Slovenec začel na klopi, vrnil se je šele na polovici četrtine, takoj zatem so se gostje približali na štiri točke zaostanka. Dončić je odgovoril s košem ob osebni napaki, zgrešil dodatni prosti met, a je žogo pobral Kleber in zadel za 53:45.

Luka je imel slab večer na črti prostih metov, zadel je le enega od prvih šestih poizkusov. Indiana je tudi po zaslugi tega prišla le na tri točke zaostanka. Vendar je nato Dončić zadel svoj drugi prosti met, v naslednjem napadu pa še enkrat več fenomenalno našel Powella za atraktivno zabijanje. Svoje je dodal tudi v obrambi z blokado, Dallas pa se je z delnim izidom 9:0 znova odlepil.

Šest sekund pred koncem prvega polčasa je s trojko odgovoril Caris LeVert. Luka je nato krenil v napad in si izboril met z leve strani igrišča. Žoga je ob zvoku sirene poletela skozi mrežico, dosegel je svojo četrto trojko za 72:60. V svoji statistiki je imel 22 točk, 4 skoke in 6 podaj. Porzingis je medtem že končal tekmo zaradi bolečin v desnem kolenu.

Mesto Latvijca v prvi peterki je na začetku tretje četrtine prevzel Powell, prav Kanadčan pa je izkoristil še 7. in 8. asistenco Dončića. Pri ulovljenih žogah je blestel Kleber, že po štirih minutah drugega polčasa je bil pri 12 skokih, v napadu pa je bil dvakrat natančen tudi Jalen Brunson. Po košu slednjega je Carlisle znova vzel minuto odmora pri zaostanku 64:82.

V naslednjih minutah je razlika ostajal približno enaka. Dončić je sicer prišel do šestega skoka, tokrat je do žoge prišel v napadu in z odbojkarsko potezo poskrbel za 92:75.

Ko je slabo minuto pred koncem četrtine zadel še od table, je Dallas povedel za 19 točk, nato pa je v obrambi z 'banano' zaustavil Oshaeja Brissetta. Prednost je hitro narastla, v zadnjo četrtino se je krenilo pri rezultatu 104:80.

Pacers so bili povsem nemočni, na polovici četrtine je bilo še vedno +24 za domače. Izgledalo je, da se Luka, ki je na klop sedel v zadnjih sekundah tretje četrtine, ne bo več vrnil na parket. Za to ni bilo nobene potrebe, dvoboj se je zdel odločen. A po seriji košev Indiane, je Kidd svojega prvega zvezdnika znova poslal na igrišče pri 116:100. Ostale so še štiri minute.

Dončić je nato zadel za +20, po njegovi podaji do Marquesa Chrissa in zabijanju slednjega pa je bilo 122:100. Luka je tako le po slabi minuti in pol znova sedel med rezerviste. Možnosti za preobrat ni bilo več, končalo se je s 132:105.

Dončić je v 31 minutah in 45 sekundah zbral 30 točk ob metu 12/21 iz igre (4/9 trojke, 2/7 prosti meti). K temu je dodal šest skokov, 12 asistenc, dve blokadi in ukradeno žogo. Na tekmi je izgubil le eno žogo, Dallas pa v 48 minutah skupno le 5.

Reggie Bullock se je ob odličnem metu trojk (6/8) ustavil pri 23 točkah, Kleber je vknjižil 15 točk in 14 skokov. Pri Indiani je 22 točk dosegel Duane Washington Jr., Sabonis pa 21 ob 15 ulovljenih žogah in osmih podajah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice