Šport > Košarka
18368 ogledov

Trener načel Dončićevo potrpljenje, sledilo je tole

Profimedia
Nekdanji trener Dallasa se je ob vrnitvi v Teksas posluževal umazanih trikov, da bi zaustavil Luko Dončića.

Košarkarji Dallas Mavericks so v noči na nedeljo po slovenskem času v domačem Americanu Airlines Centru premagali Indiano Pacers (132:105) in tako izid na medsebojnih tekmah v letošnji sezoni poravnali na 1:1. S tem so uspeli nekdanjemu trenerju Ricku Carlisu zagreniti vrnitev v dvorano, kjer je preživel dolgih 13 sezon.

Carlisle, ki je v ligo NBA vpeljal Luko Dončića, je bil trener Dallasa od leta leta 2008 do 2021. Ob koncu lanske sezone je še pred iztekom pogodbe nepričakovano odstopil s položaja, na katerem ga je nasledil Jason Kidd. Neuradno naj bi Carlisle odšel zaradi slabih odnosov v slačilnici, kjer naj bi prišlo tudi do nesoglasij s slovenskim čudežnim dečkom.

rick carlisle Razpad odnosa Šport Škandalozna razkritja o trenerju, zato je počilo z Dončićem

Ponovno snidenje Dončića in Carlisla je minilo v prijateljskem vzdušju, čeprav se je med samim obračunom med njima tudi pošteno zaiskrilo. Trener Indiane je namreč poskušal vršiti pritisk na sodnike, da bi s tem dosegel kakšen ugoden pisk v korist njegovega moštva. Dončiću so šli njegovi poskusi na živce, zato ga je med tekmo večkrat ogovoril.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Potem ko je Slovenec uspešno blokiral poskus polaganja Carisa LeVerta, je Carlisle zahteval osebno napako, Dončić pa je ob tem le nejevoljno zmajeval z glavo. "To že ni bil favl, Rick. To že ni bil favl," mu je zabrusil.

A to še ne bilo vse. Carlisle je na sodnike med drugim apeliral, naj Dončiću dosodijo nošeno žogo, kar je 22-letnika še bolj ujezilo. "Hudiča, da ne!" je zavpil v smeri v nekdanjega trenerja in pri tem nasmejal sodnika JB-ja DeRoso.

Carlisle je po tekmi priznal, da je bilo njegovo početje del strategije. "Treba je poiskati način, kako ga zaustaviti. Tudi če je potrebno moledovati za sodniško odločitev," je bil iskren ameriški strateg.

Komentarjev 1
  • Avatar MS
    MS 12:03 31.januar 2022.

    Uredništvu iskrene čestitke za briljantne prevode!

Sorodne novice