Šport > Košarka
6937 ogledov

Slovenec prehodil še 320 km, da je srečal Dončića

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić se je pred tekmo srečal s posebnim gostom.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je pred dvobojem z Indiana Pacers gostil rojaka, ki je na dobri poti do izjemnega podviga. Konjičan Oliver Tič, ki si je zastavil, da bo prehodil pot od južnega roba Južne Amerike do skrajnega severa ZDA na Aljaski, je opravil še dodatnih 320 kilometrov, da je bil lahko prisoten na tekmi Dallasa.

Luka Dončić NBA Šport Dallas slavil bivšega trenerja, Luka pa ni bil ravno gostoljuben

Tič je pred tokratnim podvigom že prehodil pot od zahodne do vzhodne obale ZDA, konec leta 2018 pa se je odpravil še na zahtevnejši projekt.  "Nov izziv bo drznejši od predlanskega. 5. oktobra se bom vkrcal na letalo, se odpeljal na jug Argentine in tam začel svojo pot po najdaljši cesti na svetu. Vse do skrajnega severa Aljaske. Prepešačil bom okoli 24 tisoč kilometrov. Letalsko vozovnico sem že kupil. Tako sem prvi korak k uresničitvi moje velike želje že opravil," je tako na začetku leta 2018 za radio Štajerski Val dejal Tič.

Ta se je ob srečanju z Dončićem, ki se mu je za dobrodelne namene tudi podpisal na dres s številko 77, ki jo nosi slovenski košarkarski reprezentant, predstavil tudi Američanom.

"Sem Oliver, prihajam iz Slovenije, kjer me mnogi poznajo pod imenom Oli Walker. Pred štirimi leti sem se odločil, da bom prehodil pot od Argentine do Aljaske. Začel sem dobro, v letu in pol sem prišel do Kolumbije, nato sem se moral ustaviti zaradi epidemije koronavirusa. Za leto dni sem se moral vrniti v Slovenijo. Lani aprila sem svojo pot nadaljeval," je Tič povedal novinarju Bradu Townsendu.

"Sprva sem razmišljal o tem, da bi hodil ob zahodni ameriški obali, a sem želel videti Teksas, Dallas. Srečen bi bil, če bi lahko videl Luko, zato sem naredil manjši ovinek za okoli 200 milj (320 km; op. p.). A to ni pomembno, bilo je vredno, ker sem srečal Luko. To je neverjetno, še zlasti zaradi razmer, ki jih imamo zdaj. Vesel sem, da se je to zgodilo. Jutri bom nadaljeval, želim priti do vrha Aljaske, do arktičnega oceana. Upam, da mi bo uspelo v sedmih mesecih, pred mano je še 4.300 milj (6.900 kilometrov)," je zaključil Oli Walker.

Njegovo pot lahko spremljate tudi na facebooku. "Srečanje z Luko je zagotovo eden od vrhuncev moje hoje od Argentine do Aljaske," je sicer po obisku Dallasa zapisal na twitterju.

 
Komentarjev 1
  • Avatar Jinnimilla
    Jinnimilla 20:41 30.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice