Šport > Košarka
12163 ogledov

Luka zaprl usta kritikom: "Še enkrat bi storil isto!"

Luka Dončić Profimedia
Trojni dvojček Luke Dončića je bil predvsem zaradi katastrofalne druge četrtine Maverickov in nerazpoloženih strelcev ob koncu tekme premalo za novo zmago Dallasa.

Slovenski košarkar Luka Dončić je ponoči zablestel tudi na tekmi v Orlandu in dosegel 34 točk, 12 skokov in 11 podaj. Sedmi trojni dvojček v sezoni pa ni bilo dovolj, da bi Dallas Mavericks prišli do nove zmage. V Orlandu je bil s 110:108 boljši tamkajšnji Magic.

Luka Dončić NBA Šport Luka zdaj že član elitne deseterice, proti Orlandu odločal zadnji napad

Izenačena tekma se je tudi s kančkom športne sreče končala v korist ekipe s Floride. Reggie Bullock je pet minut in 16 sekund pred koncem Dallas povedel v vodstvo s 106:102, nato pa je ekipa iz Teksasa dosegla še vsega dve točki s prostih metov. Zadnji met za Dallas, ki je igral brez Kristapsa Porzingisa, je zgrešil Maxi Kleber, odbito žogo pa je nato iz nemogočega položaja poslal še Bullock.

A čeprav se je zdelo, da je bila za poraz Maverickov kriva končnica tekme, je pravi razlog tičal v drugi četrtini, v kateri Dallas sploh ni igral nobene obrambe. Tekmo je namreč bolje začelo moštvo iz Teksasa, ki si je v prvi četrtini priigralo naskok 11 točk, a je vso prednost že v drugem delu zapravilo.Najslabša ekipa lige je namreč drugo četrtino dobila s kar 41:26, šokira pa predvsem podatek, da je Dallas tako slabemu napadu dovolil kar 41 točk!

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"To se ne bi smelo zgoditi. 41 točk je res zelo veliko. Gre za NBA ekipo, imajo mlade fante, ki premorejo veliko talenta. Igrajo trdo, to so danes tudi dokazali. Igrali so s srcem, prikazali so odlično predstavo, toda mi jim zagotovo ne bi smeli pustiti, da dosežejo 41 točk," je bil po tekmi upravičeno nezadovoljen Dončić, ki pa krivde za poraz ni želel naprtiti soigralcem, kljub temu da v zadnjih štirih minutah sploh ni iz igre vrgel na koš, saj je bil stalno podvajan, njegovi povsem odprti soigralci pa so za konec tekme zgrešili kar osem zaporednih trojk.

"Tudi na kateri drugi tekmi, če bi me podvajali, bi še enkrat storil isto," je zaupanje v soigralce izkazal Dončić, ki je tako zaključevanje napadov v zadnjih minutah zaupal svojim moštvenim kolegom, obenem pa odgovoril dežurnim ameriškim kritikom, ki so mu očitali, da ni želel prevzeti odgovornosti.

Luka Dončić Zaskrbljujoče Šport Luka o novih zdravstvenih težavah: "Slišal sem, da je nekaj počilo" Luka Dončić Jalen Brunson Soigralec Šport Brunson delil mnenje o Dončiću, besede močno odmevajo Obračunala Šport Trener načel Dončićevo potrpljenje, sledilo je tole
Komentarjev 1
  • ajda60 11:36 01.februar 2022.

    LD, le čemu si v DALLASu?! Da si lahko g.Shark polni denarnico...

Sorodne novice