Šport > Košarka
23946 ogledov

Ko se glede Dončića oglasi celo Lukov največji rival...

Luka Dončić Profimedia
Luka je s svojo predstavo na zadnji tekmi navdušil celo velikega rivala, ki mu je zasedel mesto v prvi postavi na tekmi vseh zvezd.

Luka Dončić je takoj od svojega prihoda v ligo in izjemnih predstav že v prvi sezoni veljal za igralca, okoli katerega bi si generalni menedžerji želeli graditi svojo ekipo. Mladi Slovenec je rušil številne rekorde in ni je bilo ekipe v ligi, ki si ne bi želelo Luke kot temelj, na keterem bi v naslednjih letih gradili svojo igro.

Toda kar naenkrat je Luki ob številnih poškodbah in nekoliko bolj počasnem uvodu v sezono primat najbolj vročega mladega košarkarskega zvezdnika prevzel igralec Memphisa Ja Morant. Slednji je po odlični prvi (postal je novinec leta) in zelo dobri drugi sezoni letos naravnost eksplodiral in postal pravi ljubljenec ameriškega občinstva.

Vse skupaj je šlo celo tako daleč, da je mladi zvezdnik Grizlijev na koncu celo dobil večje število glasov s strani navijačev, ostalih igralcev ter predstavnikov medijev ter tako našega Luko celo izrinil iz prve postave tekme vseh zvezd, v kateri je imel zagarantirano mesto v zadnjih dveh sezonah.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Ja je preko objav na socialnih omrežjih tudi precej lobiral zase ter na tak način zbiral glasove, tako da se je na spletu ustvarilo pravo rivalstvo med podporniki Luke Dončića in novim valom, ki prisega na Moranta. Na koncu so dobili bitko slednji, a je vseeno tudi Luka dobil povabilo na tekmo vseh zvezd, tako da bomo lahko uživali v predstavah obeh mladeničev.

A kljub temu da je Luka poudarjal, da ga izpad iz prve peterke All-Star tekme ne skrbi, se zdi, da je bil letos na obračunih z Morantom še posebej motiviran, kot tudi na tekmah po uradnih rezultatih, ko je postalo jasno, da ima mesto v postavi zagarantirano mladi zvezdnik Grizlijev.

Luka je tako ponovno zablestel v polnem sijaju tudi na tekmi proti eni najboljših ekip lige, Philadelphii 76ers, ko je ob zmagi s 107:98 prispeval 33 točk, 13 skokov in 15 asistenc, predvsem pa s svojimi potezami znova navduševal vse košarkarske navdušence.

Na koncu je s svojimi zabijanji celo povzročil reakcijo pri Morantu, ki po navadi preko socialnih omrežij objavlja predvsem komentarje in posnetke svojih akcij, a se je tokrat moral ustaviti ob Dončićevi predstavi, navdušili sta ga predvsem njegovi zabijanji.

"Luka danes kar zabija! Takoj zdaj ga dodajte na tekmovanje v zabijanju!" je sicer v šali Ja pohvalil potezi Luke, ki sta ponoči zažgali splet. Morant namreč zagotovo ne misli, da si Luka, ki zelo redko zabija, zasluži povabilo na to tekmovanje, a mu je s svojim zapisom vseeno priznal, da takšne poteze zagotovo spadajo tja.

Luka Dončić Stoječe ovacije Šport Dončić s potezo sezone, morda celo kariere Luka Dončić NBA Šport Dolga prekinitev, nato pa je Luka zasenčil kandidata za naslov MVP  

Komentarjev 1
  • Avatar Olliomella
    Olliomella 23:37 05.februar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice