Šport > Košarka
19936 ogledov

Nowitzki obžaluje, ker se ni upokojil pred prihodom Dončića

Luka Dončić Dirk Nowitzki Epa
Nekdanji soigralec Luke Dončića obžaluje, ker je v ligi NBA vztrajal tako dolgo.

Eden najboljših košarkarjev vseh časov Dirk Nowitzki (43) je profesionalno kariero sklenil s podvigom, ki ga bo v prihodnosti zelo težko ponoviti. Legendarni Nemec, šesti najboljši strelec vseh časov, je kar 21 sezon igral za moštvo Dallas Mavericks, s čimer je zrušil rekord pokojnega Kobeja Bryanta, ki je v dresu Los Angeles Lakers navduševal 20 sezon.

Nemčev labodji spet je bila sezona 2018/2019, v kateri je ognjeni krst onkraj luže doživel Luka Dončić. Nowitzki je svojemu "nasledniku" pomagal pri prehodu z evropskega na ameriški parket in se pri tem izkazal v vlogi mentorja.

Dončić Nowitzki | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
V poslednji NBA sezoni se Nowitzki ni približal stari slavi, kar je bila v veliki meri posledica poškodbe levega gležnja, s katero se je predčasno končala njegova sezona 2017/2018. Zaradi operacije je izpustil pripravljavlni tabor in uvodnih 26 tekem rednega dela, po vrnitvi pod obroče pa je le redko dobival priložnost v začetni peterki. Dallas je tisto sezono sklenil na predzadnjem mestu zahodne konference, Nowitzki pa se je podpisal pod najslabšo osebno statistiko v 21 letih.

Kljub občasnim prebliskom veličine je bil to dokaj neslaven konec ene največjih košarkarskih karier vseh časov, zato se danes pogosto sprašuje, ali je bilo sploh smiselno vztrajati tako dolgo in pri tem žrtvovati svoje zdravje. Poškodba gležnja mu je namreč pustila trajne posledice, kar močno vpliva na kvaliteto preživljanja prostega časa, zaradi česar so v določeni meri nastradali tudi njegovi otroci.

"Ves čas razmišljam, ali je bil vredno odigrati zadnji dve sezoni v NBA," je pogovoru za podkast Tonija Kroosa priznala legenda Mavsov. "Seveda je bilo tudi nekaj vrhuncev, vendar nismo igrali dobro, sam pa sem se komaj premikal. Če bi prenehal dve leti prej, bi se danes verjetno lažje gibal in morda celo igral nogomet s svojimi otroki. Tega zdaj ne morem početi. Moje stopalo je v zelo slabem stanju," je dodal.

Dandanes najbolj uživa v igranju tenisa, čeprav mu bolečine preprečujejo tekanje po igrišču. "Zabavno je stati za osnovno črto in udrihati po žogicah, a na žalost se ne morem prav dosti premikati," je zaključil 43-letnik.

dirk nowitzki | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice