Šport > Košarka
32756 ogledov

Luka za All-Star od medijev dobil nič glasov, neverjetno, kako jim je vrnil

Luka Dončić Profimedia
Vse odkar so bili razkriti glasovi za tekmo vseh zvezd, Luka igra še dodatno motiviran.

Luka Dončić je sicer v minulih dneh razlagal, da se ne sekira, ker ni bil izbran v prvo peterko tekme vseh zvezd, da je zanj že velika čast, da je sploh na tekmi, pa čeprav šele kot rezervist.

A čeprav Luka nudi povsem diplomatske odgovore, se vseeno v zadnjih njegovih predstavah čuti, da je še nekoliko dodatno podžgan in da igra še posebej motiviran.

Luki namreč že navijači niso namenili mesta v prvi postavi, kjer sta njegovo pozicijo zasedla Stephen Curry ter Ja Morant, a je bil zato vsaj tretji po številu glasov, za dvema fantastičnima igralcema, medtem ko ga je v glasovanju igralcev prehitel še Devin Booker. Je pa zato naravnost nepredstavljivo, da Luka ni dobil niti enega samega glasu s strani medijev.

98 predstavnikov medijev je namreč glasovalo za Curryja, 67 za Moranta, 16 za Chrisa Paula, 13 za Bookerja ter po eden za Donovana Mitchella ter Dejounte Murraya. Dejounte Murry je celo dobil en glas, Luka pa čisto nobenega.

In Luka je tem "strokovnjakom" odgovoril na najlepši način. Od trenutka, ko so bili razkriti rezultati glasovanja, je odigral štiri tekme, na katerih je vedno dosegel vsaj 30 točk, dve tekmi je končal z dvojnim dvojčkom, dve pa kar s trojnim dvojčkom.

Luka v tem času beleži kar 34,3 točk, 9,3 skokov in 12 asistenc na tekmo, tako da niti ne čudi, da se je po zadnji predstavah prvič v tej sezoni prebil celo med prvo deseterico favoritov za naziv MVP po aktualni lestvici na spletni strani lige NBA. Trenutno namreč zaseda 9. mesto.

Ameriški mediji so tako naredili veliko napako. Podcenjevali so Luko Dončića in tako prebudili spečega leva. Le upamo lahko, da so vse težave s pripravljenostjo in poškodbami za njim, kajti v takšni formi je preprosto nezaustavljiv.

Luka Dončić Zabaven zapis Šport Ko se glede Dončića oglasi celo Lukov največji rival... Luka Dončić Stoječe ovacije Šport Dončić s potezo sezone, morda celo kariere Luka Dončić NBA Šport Dolga prekinitev, nato pa je Luka zasenčil kandidata za naslov MVP
Komentarjev 1
  • oneh 20:26 06.februar 2022.

    Dokler luka ne bo investiral v zasebni solarij, da bo vedno imel izrazit brown ten, pač v ZDA ne bo prosperiral. Black live mater je pač nad vsem.

Sorodne novice