Šport > Košarka
11140 ogledov

Dončić že v prvi četrtini do 15 točk, nato je samo še nadaljeval

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so prepričljivo premagali Detroit s 116:86.

Dallas Mavericks so pred gostovanjem Detroita na zadnjih štirih tekmah prišli do precej čudnega niza. Najprej so izgubili dve na papirju precej lahki tekmi, boljši od Luke Dončića in kolegov so bili košarkarji Orlanda in Oklahome Cityja, nato pa sta sledili lepi zmagi proti precej močnejšima Philadelphii in Atlanti, slovenski zvezdnik pa je najprej zasenčil Joela Embiida in nato še Traeja Younga.

Tokrat so se Mavericks znova pomerili z nekoliko 'lažjim' tekmecem, Pistons so v sezoni doslej zbrali le 12 zmag. V ligi je slabši le še Orlando, ki je sicer vknjižil prav toliko uspešnih tekem, a je imel še dva poraza več kot Detroit.

Ta je sicer dobro odprl tekmo in ob prvi minuti odmora, ki jo je zahteval domači trener Jason Kidd, vodil s 14:10. Pri Dallasu je pri vseh točkah iz igre sodeloval Dončić, zbral je štiri, k temu je dodal še dve asistenci. Po posvetu na klopi je v svojo statistiko vpisal še tretjo podajo ob drugi trojki Jalena Brunsona, sledila je blokada v obrambi, nato pa je tudi sam zadel svoj drugi met izza črte. Pri vodstvu s 16:14 si je zaradi nestrinjanja s sodniško odločitvijo hitro prislužil tudi že 11. tehnično napako v sezoni.

Gostitelji so bili uspešni pri metih za tri točke, po petem uspešnem metu iz sedmih poizkusov, tokrat je žogo skozi mrežico poslal v zadnjem času odlični Reggie Bullock, se je dobre tri minute pred koncem četrtine na semaforju izpisal izid 24:21. A sledila je še eksplozija prvega moža Dallasa. Luka je tako uspešno s koši zaključil tri zaporedne napade, nato pa še dvakrat podal za trojki Treyja Burka.

Četrtina se je tako končala s prednostjo domačih s 36:26. Dončić je zbral že 15 točk, 3 skoke in 5 podaj.

Po v zadnje čase ustaljenem scenariju je Luka presedel prvi del druge četrtine. S prvimi sedmimi točkami v četrtini so se gostje približali na -3, a se je nato razlika predvsem po zaslugi Brunsona znova povečala. Luka se je na parket vrnil šele po dobrih šestih minutah pri vodstvu 49:39. Ko je Slovenec kasneje zadel trojko, je naskok domačih prvič presegel mejo desetih točk. Pri -11 je trener Detroita Dwane Casey tri minute in pol pred koncem polčasa klical minuto odmora.

Tudi posvet na klopi ni pomagal. Dallas je kasneje že povedel za 16 točk, na glavni odmor pa je krenil z vodstvom 65:51. Dončić je sicer s prostima metoma minuto pred koncem četrtine poskrbel za zadnji dve točki Dallasa v prvem polčasu. Skupno je zbral 20 točk, pet skokov, 7 asistenc in blokado.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Luka, ki je na prejšnji tekmi proti Atlanti dobil na začetku tretje četrtine že peto osebno napako, je tokrat svoj prvi prekršek zakrivil po dveh minutah drugega polčasa. S petimi zaporednimi doseženimi točkami je drugič na tekmi svojo ekipo popeljal do +16, a je nato Detroit v igri ostajal predvsem zaradi uspešnih skokov Isaiaha Stewarta v napadu.

Na polovici četrtine je Dončić ob izteku napada zadel trojko z velike oddaljenosti, nato je zadel en prosti met za svojo 29. točko, sledila je še deveta podaja za zabijanje Doriana Finney-Smitha. Dallas je povedel s 83:65.

Ko je nato trojko zadel še povratnik po poškodbi Maxi Kleber, so gostitelji prišli do +23. Z Nemčevim prvim košem na tekmi se je niz Mavericks pred minuto odmora povzpel na 11 zaporednih točk, po njej pa je za delni izid 13:0 poskrbel še Dončić. Detroit je bil v tem obdobju tekme popolnoma nemočen.

V zadnjo četrtino se je tako vstopilo z rezultatom 98:71. Slovenec je vknjižil 33 točk, 7 ulovljenih žog, 10 asistenc, dve blokadi in ukradeno žogo. Kljub visoki prednosti je Kidd Dončića v igri obdržal še tri minute, v njih je Ljubljančan zbral še 11. podajo in izsilil prekršek v napadu. Pri izidu 108:73 je sedel na klop, ob visoki prednosti je bil dvoboj zanj končan. Ob igri rezervistov se je dvoboj na koncu končal s 116:86.

Brunson je k zmagi dodal 21 točk, Burke 18. 

Komentarjev 1
  • Elda_Salgado 12:16 09.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice