Šport > Košarka
41600 ogledov

Napeto v Dallasu, Brunson želel odriniti Dončića: "Mikalo me je, da bi ga"

Luka Dončić Jalen Brunson Profimedia
Igrivost Luke Dončića tokrat ni bila pogodu njegovemu soigralcu Jalenu Brunsonu.

Košarkarji Dallas Mavericks so v noči na ponedeljek po slovenskem času na domačem igrišču premagali Atlanto Hawks (103:94). Minutaža Luke Dončića je bil zaradi velikega števila osebnih napak omejena na slabih 28 minut, v tem času pa je dosegel 18 točk, 10 skokov in 11 podaj ob 35-odstotnem metu iz igre (6/17) in 33-odstotnem metu izza črte (1/3).

Luka Dončić Dončić/Young Šport Dončića so ustavili sodniki, a je vseeno dobil dvoboj z velikim tekmecem

Dončić je že v prvem polčasu zbral štiri osebne napake, zaradi česar se je predčasno znašel na klopi. V nadaljevanju tekme je storil še en prekršek, z bolj rezervirano igro v obrambi pa se je uspel izogniti izključitvi. Težave z osebnimi napaki je imel tudi Jalen Brunson, ki je moral na odmor po petem prekršku v tretji četrtini.

Jalen Brunson Luka Dončić | Avtor: Twitter Twitter
Takrat je prišlo do napetega trenutka med obema branilcema Dallasa, saj Brunson ni bil pretirano zadovoljen, da je Dončić njegovo peto osebno napako proslavil z objemom in širokim nasmeškom. Američanu se je zdelo, da razigranost slovenskega asa v tako pomembnem trenutku tekme pač ni bila na mestu. 

"Zelo me je mikalo, da bi ga odrinil, ker sem bil precej razburjen," je Dončićev objem komentiral Brunson. "Vesel je bil, ker sem dobil peto osebno napako. Njegov početje je bilo popolnoma nesmiselno," je dodal Američan, ki je bil z 22 točkami prvi strelec Dallasa skupaj z Reggiejem Bullockom

Ob odsotnosti Dončića in Brunsona so se za Dallas v tretji četrtini izkazali predvsem rezervisti Trey Burke, Josh Green in Reggie Bullock. "Nisem se še soočil s takšnim problemom," je o težavah z osebnimi napakami po tekmi dejal trener Dallasa Jason Kidd. "Ampak Burke, Green in Frank Ntilikina so opravilo odlično delo v tretji četrtini ... To kaže na dobro delo trenerskega osebja pri pripravi igralcev," je dodal.

Dončić se je po vrnitvi na parket v zadnjih desetih minutah uspeh izogniti šesti osebni napaki. Še bolj pomembno, uspelo mu je ostati v ritmu. "Težko se je vrniti v igro, ko si toliko časa na klopi ... A zdi se mi, da je opravil dobro delo pri izogibanju šesti napaki in hkrati pri tem, da je ostal napadalen," je še ocenil trener Dallasa.

 
Komentarjev 1
  • Esperanza_Green 12:17 07.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎