Šport > Košarka
12130 ogledov

Dončićev veliki sovražnik s potezo za zapor

Ja Morant Profimedia
Stari znanec Luka Dončića si je privoščil novo sramotno potezo.

Košarkar Los Angeles Clippers Marcus Morris ne more iz svoje kože. Ameriški krilni košarkar, ki ima zelo pestro zgodovino z Lukom Dončićem, si je prislužil izključitev na tekmi z Memphis Grizzlies z grobo osebno napako (flagrant 2) nad Jajem Morantom.

Luka Dončić NBA Šport Dončić že v prvi četrtini do 15 točk, nato je samo še nadaljeval

Incident se je zgodil pozno v tretji četrtini, ko je frustrani Morris ob zaostanku njegovega moštva za 22 točk na zelo nešporten način preprečil zabijanje domačega zvezdnika. Po udarcu v obraz je poskušal Moranta ne nek način obvarovati pred padcem, kar bi se v primeru nerodnega pristanka lahko končalo slabše, kot se je.

Morant je po kratkem predahu zadel oba prosta meta in uspešno nadaljeval tekmo, na kateri je k zmagi Memhpisa prispeval 30 točk, sedem skokov in pet podaj ob kar 63-odstotnem metu iz igre (12/19). Kljub grobemu posredovanju Morrisa se je Morant po dvoboju oddaljil od incideta.

"Vsi soigralci so mi krili hrbet in prepričan sem, da vedo, da bi ga tudi jaz kril njim. Nisem zaskrbljen. Razumem se z bratoma Morris. Že celo življenje igram na betonu, tako da sem se pobral in igral naprej," je povedal prvi strelec Memphisa.

Spomnimo ...

dončić morris | Avtor:
Morris v košarkarski ligi onkraj luže slovi kot velik provokator. Ko so se Los Angeles Clippers pred dvema letoma v končnici pomerili z Dallas Mavericks, je bil Morris že na uvodni tekmi vpleten v prerivanje z Dončićem, incidenti pa so se skozi serijo še stopnjevali.

Napetost je dosegla vrhunec na četrti tekmi, ko naj bi Morris namerno pohodil Dončićev poškodovani gleženj. Američan je obtožbe takrat odločno zanikal, medtem ko se Luka ni želel opredeliti, dejal je le, da ima lahko vsak svoje mnenje.

Serijo so s 4-2 v zmagah dobili Clippersi, Morris pa je večji del šeste tekme presedel na klopi, potem ko je bil izključen zaradi surove osebne napake nad Dončićem. Ta je sicer pred začetkom lanske končnice, v kateri so Mavsi še drugič zapored izpadli proti Clippersom, dejal, da se mu je Morris opravičil.

Komentarjev 1
  • Elda_Salgado 12:09 09.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎