Šport > Košarka
13313 ogledov

Dončićev trener presenetil: zanj ni MVP Dallasa Luka, temveč ta igralec

Theo Pinson Profimedia
Na eni strani imate slabe in na drugi strani imate dobre soigralce. In potem je tu Theo Pinson, človek, s katerim si vsakdo želi deliti slačilnico.

Theo Pinson že celotno svojo NBA kariero slovi kot precej podpovprečen košarkar, ki pa velja za pravega dragulja v slačilnici ter ljubljenca soigralcev, trenerjev in navijačev.

In v vsega manj kot dveh mesecih, odkar je podpisal prvo pogodbo z Dallas Mavericks, je naravnost navdušil tudi glavnega trenerja ekipe Jasona Kidda, ki je svojega varovanca imenoval celo za MVP-ja ekipe.

"Theo je naš MVP, vse odkar se je pridružil ekipi. Ta njegov duh. Ne igra veliko, a je s celim srcem v igri. In to nam je manjkalo. To je bilo znotraj naše ekipe tisto, kar je ogromno doprineslo k našim uspehom. Potrebovali smo nekoga, ki bo vrtel jezik, in Theo to počne po 60 minut. Govori že v slačilnici pred tekmo in govori v slačilnici po tekmi," je vpliv svojega novega igralca opisal Kidd.

Seveda ni mogel v debati o MVP-ju mimo Luke Dončića, tako da je hitro dodal: "Theo je naš MVP. On je tisti. Razumemo, da na samem igrišču je naš MVP Luka, toda naš duh in duša sta s Theom nekaj povsem drugega. Smo zelo veseli, da ga imamo," je zaključil Kidd.

Pinson je sicer začel sezono v razvojni ligi, a je decembra podpisal 10-dnevno pogodbo z Dallasom zaradi vseh okužb v ekipi, nato še eno takšno, v tretje pa si je uspel izboriti dvosmerno pogodbo z Dallasom, tako da lahko hkrati igra za Mavericke ter njihovo razvojno ekipo Texas Legends.

Do njegovega prihoda so Mavericks imeli razmerje 14 zmag in 15 porazov, vse to pa se je s Pinsonovim prihodom močno spremenilo. Odkar je Theo član Dallasa, so Mavericks dobili kar 18 tekem ter izgubili zgolj 8, kljub temu da je Pinson igral na vsega 16 tekmah, na katerih je povprečno dosegal 1,8 točke, 1,2 skoka ter 0,8 asistence, ob katastrofalnem 28-odstotnem metu iz igre.

Jalen Brunson Luka Dončić Vroča kri Šport Napeto v Dallasu, Brunson želel odriniti Dončića: "Mikalo me je, da bi ga"

 

Komentarjev 1
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 07:57 10.februar 2022.

    Kot da bi na avto montiral močnejšo trobljo in trdil, da zato bolj "potegne"...

Sorodne novice