Šport > Košarka
18121 ogledov

Konec eksperimenta: druga violina Dallasa zapušča Dončića

Luka Dončić Kristaps Porzingis Profimedia
Dallas Mavericks so se dogovorili za prestop Kristapsa Porzingisa.

Košarkarska ekipa Luke Dončića je pred iztekom prestopnega roka v ligi NBA dosegla dogovor za menjavo Kristapsa Porzingisa. Latvijec bo okrepil moštvo Washington Wizards, v nasprotni smeri pa se selita Spencer Dinwiddie in Davis Bertans. Slednji je bil od leta 2010 do 2012 član Cedevite Olimpije.

221 centimetrov visoki Porzingis, četrti izbor drafta 2015, v letošnji sezoni beleži drugi najslabši odstotek zadetih metov za tri točke (28,3%) ob povprečju 19,2 točke, 7,7 skoka in 2,0 podaje na tekmo.

porzingis brunson | Avtor: Profimedia Profimedia
Latvijski velikan je februarja 2019 po štirih letih zapustil New York Knicks in se kot velika zvezdniška okrepitev pridružil Dallasu, kjer pa v dveh in pol sezonah ni razvil tiste prave zmagovalne kemije s prvim zvezdnikom Dončićem. 

Porzingisa so od prihoda v Teksas pestile številne poškodbe, zato so v preteklosti že krožile govorice o prodaji, še zlasti v času nekdanjega trenerja Ricka Carlisla, s katerim sta imela različne poglede na njegovo vlogo na igrišču.

Z imenovanjem Jasona Kidda je Porzingis dobil več manevrskega prostora v napadalni strategiji moštva, vendar očitno ni pokazal dovolj, da bi želeli v Teksasu z njim graditi dolgoročno prihodnost kluba.

Porzingis je leta 2019 z Dallasom, za katerega je odigral samo 134 tekem, podpisal petletno maksimalno pogodbo v vrednosti 158 milijonov dolarjev.

Komentarjev 1
  • PasjaProcesija 21:50 10.februar 2022.

    Porzingis je letos igral v redu. Vendar je Dallas očitno sprejel odločitev na podlagi njegove zdravniške kartoteke. Pogodbo ima visoko, klubi pa imajo s pravili navzgor omejena sredstva za plače. Za svoj denar je igral premalo, zato ga Dallas prodaja ...prikaži več v trenutku vzpona forme. Prej ga ni hotel nihče. Na papirju je to za Dallas slaba menjava, sploh glede na ceno, ki so jo sami morali plačati zanj. Njegovo zdravje bo podalo dokončno sodbo. Drugače pa škoda, da Latvijca ne bosta igrala skupaj.

Sorodne novice