Šport > Košarka
16266 ogledov

Po hudem pretresu v Dallasu trener z drzno izjavo o Dončiću

Jason Kidd Luka Dončić Profimedia
Trener Dallas Mavericks se ne boji za prihodnost svojega moštva.

Nepričakovan odhod Kristapsa Porzingisa, ki se je na zadnji dan prestopnega roka pridružil Washington Wizards, ne bo vplival na šampionske ambicije Dallas Mavericks. V to je prepričan trener Jason Kidd, ki svoje mnenje utemeljuje na velikem zaupanju v slovenskega čudežnega dečka.

Luka Dončić Kristaps Porzingis Šok Šport Konec eksperimenta: druga violina Dallasa zapušča Dončića

Luka Dončić je z odhodom Porzingisa ostal brez t.i. prvega pomagača v prizadevanjih Mavsov za osvojitev pokala Larryja O'Briena, kar jim je doslej uspelo samo leta 2011 na krilih Dirka Nowitzkega. Značilnost takratne šampionske zasedbe Dallasa je bila odsotnost zvenečih košarkarskih imen, kar bi bila po mnenju Kidda lahko primerna šablona pri izgradnji aktualnega moštva.

"Lahko smo ekipa brez pravega drugega zvezdnika, kjer imajo igralci svoje vloge in igrajo na zelo visokem nivoju," je bodočo strategijo na grobo orisal Kidd. Ko so ga novinarji vprašali, ali ima v mislih podoben koncept moštva, s katerim so Dallasu leta 2011 priigrali šampionski prstan, je trener odvrnil: "Ja. Imeli smo enega superzvezdnika, ostali smo bili burgerji."

Luka Dončić Kristaps Porzingis Šokiran Šport Takšna je bila Dončićeva prva reakcija na odhod Porzingisa

Luka Dončić Jason Kidd | Avtor: Profimedia Profimedia

Kdo je burger?

Burger je izraz, s katerim je Dirk Nowitzki pogosto imenoval svoje soigralce, občasno pa tudi tekmece. "Za Dirka so bili vsi brugerji. Če ni vedel, kako je ime novincu, je dejal 'kako gre, burger?'. Če se je nasprotnik razigral, je rekel 'ta burger je neverjeten'. Po porazu njegovega moštva: 'veste, burgerjev danes ni bilo na spregled'. Očaran je bil nad besedo burger," je ozadje v pogovoru za The Athletic pred časom razkril nekdanji soigralec Jason Terry.

porzingis To pa boli! Šport NBA legenda 'uničila' Porzingisa: "Veste, zakaj mu pravijo samorog?"
Komentarjev 1
  • Avatar Lemsnialla
    Lemsnialla 20:44 12.februar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m