Šport > Košarka
10413 ogledov

Soigralec si privošči Dončića zaradi olimpijskih iger

Josh Green Profimedia
Luka Dončić mora poslušati zbadljivke zaradi poraza v Tokiu.

Avstralec Josh Green je na zadnji tekmi proti Miamiju prvič zaigral v prvi peterki Dallasa, v tej sezoni pa je njegov učinek precej narastel glede na prejšnjo. V minuli je tako zbral le 39 tekem, na njih pa je v povprečju dosegal po 2.6 točke, 2.0 skoka in 0.7 podaje, v tej se je povprečje dvignilo na 4.5 točke, 2.1 ulovljene žoge in 1.3 podaje, odigral je že 43 dvobojev, predvsem po zaslugi dobrih predstav v obrambi.

Green je tako deležen vse več pozornosti medijev, za avstralsko spletno stran ESPN pa je med drugim spregovoril tudi o izkušnji na olimpijskih igrah, kjer je Avstralija v boju za bron premagala Slovenijo. Green je priznal, da svojega zvezdniškega soigralca Luko Dončića večkrat spomni na tekmo v Tokiu.

"Pravzaprav jo omenjam kar velikokrat. Ker mi ni prepovedano, se redno vračam na to temo," je v smehu dejal Gren.

Ta je sicer navdušen, da si lahko parket deli s slovenskim zvezdnikom. "Trudim se predvsem, da se znajdem na pravih mestih, kjer me lahko najde. Luka je pri 22-ih že eden najboljših igralcev na svetu, to je težko doumeti," pravi 21-letni Avstralec. 

Josh Green | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nasprotne ekipe mu posvečajo toliko pozornosti, da je zelo pomembno, da se premaknem na dobro pozicijo. Poskušam pomagati na najboljši način. Ko sem začel igrati za Dallas, tudi na treningih, sem se znašel v kotu igrišča in razmišljal o tem, da nikakor ne bom dobil žoge, da mi je ne more podati, v naslednjem trenutku pa me je žoga že skoraj podrla na tla. Že proti koncu minule sezone je bilo boljše, zdaj pa že vem, kdaj se bo odločil za podajo, lahko berem njegovo igro in se pravilno premaknem. Je res izjemen podajalec," je segment o Dončiću zaključil Green.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice