Šport > Košarka
6860 ogledov

Vzhajajoča ameriška zvezda izdala pesem z naslovom "Luka Magic"

EX·L Instagram
Dončićeva poezija na košarkarskih igriščih se je po novem znašla v pesmi vzhajajoče ameriške glasbene zvezde.

"S Saucelord Richom sva en dan v studiu gledala posnetke Luke Dončića. In potem sva kar cel teden nekako ostala prilepljena na Luko. Nato pa sva si pogledala posnetek, ko zadane koš v zadnji sekundi," je začel razlagati EX·L, glasbenik iz Teksasa, kateremu napovedujejo bleščečo kariero.

Govoril je o tekmi odigrani 23. decembra leta 2018, ko se je Luka še kot novinec podal na gostovanje pri Portland Trail Balezrs. Dallas je vsega 0,6 sekunde pred koncem zaostajal za tri točke in Jalen Brunson je v samem kotu uspel najti svojega mladega soigralca. Še povsem zeleni novinec Dončić pa je žogo ujel in jo, medtem ko je letel nazaj med gledalce, uspel v visokem loku vreči proti košu... In zadeti!

Mnogi smatrajo omenjeni trenutek kot prelomnico, ko se je sicer že do takrat zelo dobri komaj 19-letni Luka dokončno izstrelil med velike NBA zvezde. Obenem pa je omenjeni trenutek ob besedah legendarnega napovedovalca Mavsov Marka Followilla: "Kako mu je uspelo? Kako mu je uspelo? To. Je. Luka. Magic!" služil kot navdih za novo pesem, ki jo EX·L nedavno izdal.

Pri izdaji mu je pomagal že prej omenjeni Saucelord Rich, s številnimi nagradami nagrajeni ameriški producent, ki je zaslužen za vzpon ameriških glasbenih zvezdnikov, kot so 2 Chainz, Post Malone, Lil' Wayne in Young Thud. Zdaj pa naj bi prepoznal potencial tudi pri mladem glasbeniku iz Dallasa z vzdevkom EX·L.

"Rich je našel v glavi to melodijo, ki sva se jo odločila uporabiti za pesem, in ta melodija se, ironično, imenuje melodija odbijajoče žoge. Vse v tej pesmi je čista ljubezen do igre in spoštovanje do Luke, ki je tako kot jaz, mlad fant, ki si poizkuša ustvariti ime," je pojasnil EX·L.

Par se je lotil pesmi v začetku januarja, ko pa sta v studiu pripravljala pesem, sta imela v ozadju prižgano televizijo in tekmo Dallasa. In ob tem je Saucelord Rich našel navdih za svojo melodijo. Ko pa sta imela pripravljeno slednjo, sta pesem dokončala v nekaj minutah.

Zanimivo je, da je EX·L že dolgo vnaprej določil datum izida svoje nove pesmi in ne bi se mu moglo bolj poklopiti. Pesem je namreč uradno izšla 14. februarja, v trenutku Lukove najboljše forme, ko je proti Clippers dosegel celo svoj osebni rekord (51 točk) ter bil imenovan za Igralca tedna na Zahodu.

Besedilo refrena se zdi tako še kako primerno: "Ta poba je najhujši, ta Luka Magic, vrgel vas bo iz ravnotežja" (That bird is the baddest, that Luka Magic, knock you off balance).

Luka Dončić Zaplesala Šport Vrhunski obrambni košarkar izzval Dončića, ni se končalo dobro Luka Dončić NBA Šport Dončić in kolegi v drugem polčasu nadigrali prvo ekipo Vzhoda Luka Dončić, Terance Mann NBA Šport To je Dončiću uspelo prvič letos Luka Dončić "Ti pi*ka!" Šport Mann skušal umiriti strasti, Luka še vedno jezen: "Če čivka celotno tekmo ..." Luka Dončić "Pridi sem!" Šport Kako je počilo med Luko in njegovim večnim sovražnikom: "Ti pi*ka!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice