Šport > Košarka
4543 ogledov

Dončić znova izjemen, ob zvoku sirene je imel na voljo odločilni met

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so na drugi zaporedni tekmi s Clippers tokrat izgubili s 97:99.

Dallas Mavericks so se po dnevu premora znova pomerili z ekipo Los Angeles Clippers. Zasedba iz Kalifornije je v četrtek doživela poraz, na dvoboju je blestel Luka Dončić, ki je samo v prvi četrtini zbral 28 točk, dvoboj pa končal s svojim strelskim rekordom v ligi NBA. Ustavil se je pri 51 točkah.

Tudi v tokratni obračun so domači Mavs krenili brez prišlekov Spencerja Dinwiddieja in Davisa Bertransa, ki sta bila na zadnji dan prestopnega roka udeležena v 'trade' med Dallasom in Washingtonom. V drugo smer je odšel Kristaps Porzingis. Ta zaradi poškodbe sicer že nekaj časa ni igral.

Če je slovenski zvezdnik na zadnji tekmi v prvi četrtini blestel pri metih, je tokrat ob nekoliko spremenjeni obrambi gostov svoj prvi koš dosegel po štirih minutah. Pred tem je že zbral dve asistenci. Nobena od ekip si sicer v uvodnih minutah ni uspela priigrati večje prednosti od dveh točk. Tik pred polovico četrtine je nato Reggie Bullock s trojko poskrbel za 16:12.

Luka je zadel le dva od prvih osmih metov iz igre, nato pa je s košem ob prekršku in dodatnim prostim metom poskrbel za 25:21. Na svojem računu je imel dve minuti pred koncem četrtine že šest skokov.

Kasneje je dodal še eno ulovljeno žogo. Četrtina se je končala z rezultatom 26:23. Dončić, ki je zdaj že običajno odigral vseh 12 minut, je zbral 9 točk, 7 skokov in 3 asistence.

Sledil je počitek. Njegovo odsotnost so gostje izkoristili. Dallas je v prvih dveh minutah ostal brez točke, Clippers so jih zbrali sedem.

Luka se je vrnil sedem minut pred koncem polčasa pri zaostanku s 33:37. Tekmec je nato povedel že za šest točk (36:42), to je bila najvišja prednost kateregakoli moštva v prvih dveh četrtinah, a se je razigral Dončić. Ta je sodeloval pri vseh točkah Mavericks v drugi polovici druge četrtine. Sam je dosegel sedem točk, podal pa je tudi za koš za dve točki Bullocka in trojko Jalena Brunsona.

Na glavni odmor se je odšlo z minimalnim vodstvom gostov pri 49:48. Slovenec je zbral 16 točk, 9 ulovljenih žog in šest podaj.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Luka je po treh minutah drugega polčasa že prišel do 20 točk in 10 skokov, Bullock pa je nato z novim uspešnim metom za tri točke Dallas popeljal v vodstvo. Pri zaostanku 55:57 je klop LA Clippers tudi zahtevala minuto odmora.

Dončić je kasneje zaporedoma naredil nekaj napak, v manj kot štirih minutah je izgubil kar štiri žoge, gostje pa so znova povedli. Tokrat je Jason Kidd Ljubljančanu odmor namenil že dve minuti pred koncem tretje četrtine. Ta se je zaključila z vodstvom Clippers s 70:67.

Po minuti zadnje četrtine so košarkarji iz Kalifornije s petimi točkami Luka Kennarda prišli do +8. Dončić se je hitro vrnil v igro. Mavericks so bili v tem obdobju neuspešni pri metih iz igre, zaostanek se je pred zadnjimi osmimi minutami povečal na 10 točk.

Luka je pred polovico četrtino s trojko svoje moštvo približal na 75:81, enako je storil tri minute in pol pred zadnjim piskom sirene, ko se je na semaforju izpisal izid 82:88. Prišlo je še do ene zdaj že običajne zadeve. Dončić se je znova sprl s Terancom Mannom, oba sta dobila tehnično napako.

Luka Dončić, Terance Mann Rivalstvo Šport Luka ga preprosto ne mara: Poglej na semafor

Slovenec je nato s 15. skokom prišel do rekorda sezone v tem elementu igre. Po prekršku Manna je Luka s prostih metov zabeležil 31. in 32. točko (84:88).

Naslednja dva napada Clippers sta bila uspešna, Dončić je prvič odgovoril s košem od table, drugič s trojko za 89:92. A nato je Reggie Jackson ob prekršku povišal prednost, zgrešil dodatni prosti met, vendar po skoku v napadu je žoga znova prišla do njega in sledila je trojka za 97:89.

Dončić je odgovoril z novim uspešnim metom za tri točke. Ostala je še dobra minuta. Mann je zadel enega od prostih metov. 

Luka je zavrtel Ivico Zubca, zadel in ob tem izsilil še prekršek Hrvata za dodaten prosti met, ki ga je tudi zadel za 95:98. Mann je po minuti odmora zgrešil, Slovenec pa je osem sekund pred zadnjim piskom sirene poskrbel za 97:98. Sledil je nov posvet na klopi. Jackson je bil po prekršku polovično uspešen s črte za proste mete za +2.

3.4 sekunde pred koncem so minuto odmora tako vzeli pri Dallasu. Po njej je do žoge prišel Dončić, vrgel z velike razdalje... in zgrešil. 

Tekmo je končal pri 45 točkah, kar 23 jih je dosegel v zadnji četrtini. Iz igre je metal 15/33 (6/13 za tri točke, 9/13 prosti meti). Zbral je 15 skokov in 8 asistenc, a tudi 7 izgubljenih žog. Brunson je vpisal 22 točk, Bullock 16, četrti strelec Dallasa pa je bil Dwight Powell z zgolj šestimi točkami.

Pri Clippers je Jackson vknjižil 24 točk, Mann 21, Marcus Morris Sr. 20, Zubac pa 11 in 10 skokov.

Komentarjev 1
  • Odess_Yanez 08:35 13.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice