Šport > Košarka
63437 ogledov

Vrhunski obrambni košarkar izzval Dončića, ni se končalo dobro

Print Screen
Razposajeni Luka Dončić je bil prevelik zalogaj tudi za izkušenega veterana iz vrst Miami Heat.

Košarkarji Dallas Mavericks so sinoči po preobratu v drugem polčasu premagal vodilno moštvo vzhodne konference Miami Heat (107:99). Luka Dončić je k zmagi prispeval 21 točk, 10 skokov in šest podaj ob zgolj 26-odstotnem metu iz igre (5/19) in 29-odstotnem metu za tri točke (2/7).

Mladi organizator igre je zaradi agresivnega pokrivanja nasprotnih igralcev kar nekaj časa preživel tudi na črti za proste mete, kjer je zadel devet od 12 poskusov (75%).

Dončić tokrat ni imel strelskega večera, je pa zato navdušil z napadalno akcijo, v kateri je razkazoval svoje izjemne sposobnosti preigravanja. Njegova žrtev je postal izkušeni obrambni košarkar Miamija PJ Tucker

Lula Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Tucker je z zelo dinamičnim pokrivanjem poskušal zaustaviti napad Dallasa, ko sta se z Dončićem po opuščenem poskusu bloka Maxija Kleberja spet znašla iz oči v oči na črti za tri točke. Donćić si je žogo nekajkrat podal med nogami, nato pa nasprotnika ujel na napačni nogi in potegnil proti obroču, kjer je s polaganjem v visokem loku dosegel novi dve točki za znižanje izida na 73:76.

"Tudi najboljši obrambni košarkarji v NBA ne morejo dohajati Dončićevih potez," se je glasil eden od zapisov na Twitterju. "Luka Dončić je PJ-a Tuckerja pravkar poslal v dom za upokojence," pa je posnetek akcije na YouTubu naslovil nek uporabnik.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Dallas je do zmage nad Miamijem prišel po zaslugi odlične ekipne predstave. Ob slabem strelskem izkupičku Luke Dončića, ki je v zadnji četrtini zgrešil vse štiri poskuse iz igre, sta svoje prispevala novinca Dāvis Bertāns in Spencer Dinwiddie, v sklepni fazi pa sta blestela predvsem Jalen Brunson in Maxi Kleber. Slednji je vpisal pet blokad in se v obrambi nekajkrat izkazal pri pokrivanju Jimmyja Butlerja. Zmaga Dallasa ob nekoliko slabši strelski predstavi prvega zvezdnika je lep pokazatelj dobre moštvene kemije.

"Če bodo podvajali v obrambi, bo nekdo vedno odprt," je pomanjkljivost v strategiji Miamija izpostavil Dončić. "Potem igramo štirje proti trem. Lepo smo si ustvarjali prostor in to nam je prineslo zmago. Na meni so veliko podvajali," je dodal slovenski as, ki ga agresiven pristop vročice ni presenetil. "V Evropi so na meni podvajali še precej več kot v NBA," je pristavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.