Šport > Košarka
5597 ogledov

Luka razkril, zakaj je prišlo do incidenta z nasprotnim navijačem

Luka Dončić Profimedia
Novo zmago Dallasa in veličastno predstavo Luke Dončića je še dodatno popestril incident z navijačem New Orleansa.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je bil ključen člen ob zmagi svojih Dallas Mavericks proti New Orleans Pelicans s 125:118. S svojo predstavo pa ni ob živce spravljal le nasprotne igralce, temveč tudi navijače.

Dončić je ob 49 točkah v statistiko vpisal tudi 15 skokov in osem podaj. Iz igre je v 38 minutah na parketu zadel 17 od 35 metov, od tega sedem trojk iz 14 poskusov, s črte prostih metov pa je zadel osem od 12 metov.

Luka Dončić NBA Šport Dončić na tekmo All-Star z novo čarobno predstavo, za las ob rekord

Glede na zadnje predstave je Dončić še enkrat več dokazal, zakaj njegovo mesto med največjimi zvezdniki ameriške košarke ni naključje. Dvaindvajsetletni Ljubljančan je na zadnjih štirih tekmah vpisal 49, 21, 45 in 51 točk, kar je zelo dobra popotnica za mesto rezervista, ki mu je bilo tokrat dodeljeno v ekipi kapetana LeBrona Jamesa.

Dončićeva igra pa je tokrat pustila zelo mešane občutke med navijači New Orleansa, saj so ga na začetku pričakali precej sovražno nastrojeni, a jih je Luka hitro utišal, na koncu pa je bilo slišati celo izraze navdušenja ob Lukovih številnih čarovnijah. "Najprej žvižgajo, potem pa so, kot da bi bili začudeni," je dejal Dončić in poudaril, da je slišal odziv množice na svoje podvige pod obročema.

A Luka kljub svoji neverjetni predstavi vendarle ni uspel utišati čisto vse navijače, saj je Luki ob koncu tretje četrtine preprosto prekipelo zaradi obnašanja enega izmed navijačev, ki naj bi ga provociral že celotno tekmo.

Po zadetem metu in dosojeni prosti napaki se je namreč Luka spustil v besedni obračun z navijačem, ki je sedel tik ob igrišču, vse skupaj pa so ujele tudi kamere. Šlo je za precej nevsakdanji incident, saj je Luka precej znan po svojih besednih obračunih s sodniki, medtem ko se z gledalci do sedaj še ni zapletal v kakšne incidente.

Po koncu tekme je bil omenjeni obračun tudi ena izmed tem novinarske konferenci, na kateri je Luka celoten incident razložil z besedami: "Bil je nesramen že od samega začetka tekme. Zato sem se odločil, da mu povem svoje."

Luka Dončić Po 56 letih! Šport Noro! Luka je šele prvi po letu 1966, ki mu je to uspelo!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice