Šport > Košarka
20422 ogledov

Pritajen napad na Dragića iz Toronta

Goran Dragić Profimedia
Košarkarski zvezdnik Fred VanVleet je pozdravil prekinitev sodelovanja z Goranom Dragićem.

Nekdanji kapetan zlate slovenske reprezentance Goran Dragić je tik pred iztekom prestopnega roka zapustil Toronto Raptors in postal član San Antonio Spurs, kjer pa nima prihodnosti. Po navedbah dobro obveščenih virov bodo Teksašani nemudoma odkupili njegovo pogodbo in ga prepustili prostemu trgu, kjer za 35-letnega veterana vlada precejšnje zanimanje.

Z dogovorom San Antonia in Toronta, s katerim so Raptorji v zameno za Slovenca dobili izkušenega Thaddeusa Younga, se je končala Dragićeva boleča izkušnja v Kanadi.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia
Stvari so se začele zapletati še pred njegovo prvo tekmo v dresu Toronta, ko se je slovenski as z navidez povsem nedolžno izjavo močno zameril tamkajšnjim navijačem. Dragić je namreč v pogovoru za 24ur priznal, ima v ligi NBA "večje ambicije", kot je moštvo s sredine lestvice, izjava pa je med navijači Toronta povzročila toliko razburjenja, da se je moral za svoje besede kasneje opravičiti.

Dragić je za Raptorje odigral samo pet tekem, preden ga je kontroverzni trener Nick Nurse postavil na stranski tir. Kmalu zatem mu je vodstvo kandaske franšize dovolilo, da se zaradi urejanja osebnih zadev začasno umakne iz ekipe. Mesec dni kasneje je Nurse za ameriške medije dejal, da Dragić kljub očitni kadrovski podhranjenosti na branilskih položajih ni več del njegovega dolgoročnega načrta. S tem je postalo jasno, da je selitev samo še vprašanje časa.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Dragić je sedel doma"

Zadovoljstvo ob menjavi Dragića in Younga je izrazil tudi drugi najboljši strelec Toronta Fred VanVleet, ki je ob tem izkoristil priložnost za posredno kritiko na račun Slovenca. Iz njegovih besed je namreč očitno, da ni bil zadovoljen s tem, kako se je odvijala Dragićeva zgodba v Torontu. Ameriški organizator je za povrhu namignil, da je bil Slovenec sam krojač svoje usode. Prihod Younga je označil za "velik plus", najbolj pa ga veseli, da ekipa v menjavi za veterana ni ničesar izgubila, kar so številni ameriški mediji razumeli kot pritajen napad na Dragića.

Fred VanVleet | Avtor: Epa Epa

"Kar se mene tiče, smo dobili še enega dodatnega igralca," je rošado ocenil zvezdnik. "Super košček, odličen dodatek ekipi, še posebej ker je drugi fant sedel doma, tako da se nismo ničemur odrekli," je dodal VanVleet.

Bolj prizanesljiv do Dragića je bil OG Anunoby, ki je ob omembi veteranskih izkušenj in vodstvenih sposobnosti Thada Younga prekinil sogovornico in poudaril, da se je prav s temi kvalitetami ponašal tudi slovenski košarkar.

Dragić se v Torontu ni bal povzdigniti glasu in povedati svojega mnenja, kar je dokazal tudi na oktobrski tekmi z Dallas Mavericks, kjer je med odmorom bodril soigralce in dokazoval, da mu je vloga mentorja pisana na kožo. S svojim zanosom je takrat požel številne pohvale navijačev, zaploskal pa mu je celo eden izmed članov trenerske ekipe. A vsi niso bili tako navdušeni. VanVleet, denimo, je med Dragićevim govorom le nemo strmel predse in se bolj ali manj izogibal očesnemu stiku s slovenskim asom.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 1
  • Patricia_Flores 12:29 14.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice