Šport > Košarka
7817 ogledov

Generalni direktor razkril, kako je Dragić pristal v New Yorku

Goran Dragić Reševalni pas/Twitter
Brooklyn Nets bodo v zasledovanju šampionskega prstana računali na pomoč izkušenega Gorana Dragića.

Slovenski veteran Goran Dragić bo preostanek letošnje sezone igral za Brooklyn Nets, kjer je ponovno združil moči z mentorjem in nekdanjim soigralcem pri Phoenix Suns Stevom Nashem.

Prav Nash, dvakratni MVP lige NBA, ki je Dragića vpeljal med košarkarsko elito onkraj luže in mu z dragocenimi nasveti pomagal na poti razvoja do vrhunskega branilca, je bil po besedah generalnega direktorja franšize Seana Marksa najzaslužnejši, da je Gogi v jeseni kariere pristal v New Yorku.

Nekdanji zlati slovenski kapetan, ki je z mrežicami podpisal veteranski minimum do konca sezone, bo pri 35 letih oblekel še peti dres v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Dragića je leta 2008 na naboru izbralo moštvo San Antonio Spurs, a so ga takoj zatem prepustili Phoenix Suns, od koder se je sredi tretje sezone preselil k Houston Rockets.

goran dragić houston dallas | Avtor: EPA EPA

Po letu in pol v Teksasu ga je pot zanesla nazaj v Arizono, kjer je s sonci sklenil štiriletno pogodbo v vrednosti 30 milijonov dolarjev. V sezoni 2013/2014 je bil izglasovan za košarkarja, ki je pokazal največji napredek v igri, že leto kasneje pa ga je Phoenix v odmevnem poslu, v katerega je bil udeležen tudi njegov brat Zoran Dragić, prepustil Miamiju. 

Dragić je v naslednjih šestih letih pognal korenine na Floridi in spisal izjemno poglavje s številnimi kariernimi vrhunci, med katere prištevamo nastop na All-Star tekmi (2018) in uvrstitev v finale (2020), v katerem je morala vročica priznati premoč LA Lakers (2-4). Dragić je večji del finalne serije presedel na klopi, saj je zaradi poškodbe stopala izpustil štiri od šestih tekem.

goran dragić | Avtor: Epa Epa

Novo priložnost bo slovenski oirganizator igre iskal v Brooklynu, kjer bo igral s Kevinom Duranton in Kyriejem Irvingom. Slednji je zaradi strogih določil v zvezi z necepljenimi igralci za zdaj omejen zgolj na gostovanja, saj ne sme igrati domačih tekem.

V lovu na končnico - mrežice so trenutno šele na osmem mestu vzhodne konference (31-28) - bodo računali tudi na prispevek Bena Simmonsa, Setha Curryja in Andreja Drummonda, ki so jih dobili v zameno za Jamesa Hardna.

"Glede vizije bi morali vprašati Steva"

Podrobnosti o tem, kako in zakaj je Dragić postal član Brooklyna, kjer bo imel na položaju organizatorja igre precej hudo konkurenco, je razkril generalni direktor franšize Sean Marks. Ta je sicer priznal, da ni povsem seznanjem z vizijo, ki jo je v primeru Slovenca začrtal trener Nash.

"Glede vizije bi morali vprašati Steva, saj gredo njemu vse zasluge za to, da je Dragić prišel k nam," je pojasnil Marks. "Z Goranom smo preživeli nekaj časa v Miamiju. Zelo zanimiv se mi je zdel odnos med Goranom in Stevom. Ne samo z vidika medsebojnega spoštovanja, temveč tudi spoštovanja, ki ga je pred mnogimi leti Goran imel do Steva. Ker sta skupaj igrala kot veteran in novinec, je to res poseben odnos. Poslušati njune zgodbe je bilo zame zelo osvežujoče. Ob tem sem si skoraj lahko predstavljal, kaj prinaša prihodnost. Steve ima zaveznika na igrišču. Vemo, česa je sposoben Goran. Je preizkušen košarkar in velik borec. Med sestankom je bilo zelo očitno, da si želi k nam po naslov prvaka," je dodal šef franšize.

Prepričan je, da bo Dragićev prehod lažji zaradi predhodnega poznanstva z Nashem, s svojimi bogatimi izkušnjami pa bo lahko pomagal pri uvajanju mladcev. "Goran ima 'plonk listek', ker pozna odnos in nivo spoštovanja med njima. Pridobitev izkušenega igralca z visokim košarkarskim IQ-jem bo še pohitrila učni proces pri mladih igralcih. To terja čas pri vsaki organizaciji, če vnašaš nove koščke mozaika," je zaključil Marks.

Komentarjev 1
  • Evangelina_Moore 13:24 23.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice