Šport > Košarka
4820 ogledov

"Dončić je slišal kritike in se odzval. Ni mu bilo všeč!"

Mark Cuban Luka Dončić in Mark Cuban.
"Ko si tako dober, je ob nenačrtovani zadevi treba vzeti razmislek. In to je storil."

Luka Dončić je v zadnjem času nanizal nekaj izjemnih predstav, po mnenju lastnika Dallasa Marka Cubana je to zvezdnikov odgovor na zapise medijev, da je na začetku sezoni imel težave s prekomerno telesno težo. Izbrani novinarji Slovencu tudi niso pomagali do prve peterke na tekmi All-Star, namenili mu niso niti en glas. Pravico do glasovanja je imelo sicer 98 novinarjev.

"Bilo je dolgo poletje. Po olimpijskih igrah sem si vzel tri tedne za sprostitev, morda sem se preveč sprostil. Vrniti se moram v pravo formo," je tako pred časom na novinarski konferenci po porazu moral odgovarjati slovenski zvezdnik.

"To mu je dalo misliti, s tem so ga naredili manjšega. Mislim, da mu ni bilo všeč, da so omenjali njegovo težo ter ostale reči in na koncu je pri njem 'kliknilo', da je na tem področju potrebno določena raven discipline," je zdaj izjavil Cuban.

Po zanj nekoliko počasnejšem vstopu v sezono se je Luka odzval s tem, da je v svoje treninge vključil več kardio vadbe in dela z utežmi. Posledica tega je bila ta, da je po nekaterih virih hitro izgubil 7 kilogramov.

"Takšne reči se tu in tam dogajajo vsem igralcem, ki so na tako vrhunskem nivoju. Ko so reči zate preproste in si navajen, da si najboljši ter za predstave vseskozi dobivaš priznanja. In ko se nato zgodi nekaj, kar ni v načrtu, si moraš vzeti čas za razmislek," meni lastnik franšize Dallas Mavericks. In to je po njegovem mnenju storil tudi Slovenec.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Ta je na prvih 21 tekmah v sezoni v povprečju zbral po 25.6 točke, 8 skokov in 8.5 asistence na tekmo, nato so sledili trije tedni pavze zaradi poškodbe gležnja in samoizolacije zaradi koronavirusa. Ta čas je Luka izkoristil za izboljšanje telesne pripravljenosti. V 23 tekmah po vrnitvi so se njegove številke povzpele na 29.3 točke, 10.3 skoka in 9.4 podaje.

Njegova statistika je postala še boljša po novici, da s strani medijev ni prejel glasov za začetno peterko tekme vseh zvezd, na kasnejših 10 tekmah je v povprečju vknjižil kar 35.4 točke, 10.3 skoka in 9.8 asistence.

Cuban je prepričan, da Dončić 'zdaj ve, kaj mora storiti in je dojel, da če želi biti najboljši, mora imeti nekatere zadeve pod nadzorom'.

"In vem, da želi biti najboljši," je še dejal Cuban in dodal: "Ko bo obvladal te reči, bo nezaustavljiv."

Komentarjev 1
  • Evangelina_Moore 13:16 23.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice