Šport > Košarka
3084 ogledov

211 cm visoki košarkar slavil v metu trojk, poglejte si noro zabijanje Toppina

Obi Toppin Profimedia
Karl-Anthony Towns z rekordom dobil tekmovanje trojk, Toppin zmagal v zabijanju.

Košarkar Minnesote Timberwolves Karl-Anthony Towns je na vikendu All-Star severnoameriške lige NBA dosegel rekordnih 29 točk v finalnem krogu tekmovanja v metanju trojk. Premagal je Traeja Younga iz Atlanta in Luka Kennarda iz Los Angeles Clippers, ki sta dosegla po 26 točk.

"Zelo sem vesel zmage. Mislil sem, da bom v finalu za zmago potreboval 30 točk, a jih je bilo dovolj tudi 29," je po koncu dejal 2,11 metra visoki košarkar. Na tekmovanju v metanju trojk so sicer nastopili še CJ McCollum, Zach LaVine, Desmond Bane, Fred VanVleet in Patty Mills.

KAT je tako postavil novi rekord tekmovanja, saj do sedaj še nikomur ni uspelo v finalu doseči 29 točk (včasih je bilo na voljo dosti manj točk kot danes op.p.). Do sedaj je tako rekord držal Devin Booker, ki jih je v finalu zbral 28.

Towns je tako močno podprl svojo izjavo izpred nekaj tednov, ko je sam sebe imenoval za najboljšega strelca med visokimi igralci vseh časov. Vsaj Dirk Nowitzki bi zagotovo imel kaj za pripomniti, a če gledamo samo pozicijo centra, je Townsu, prvemu pravemu centru (če Kevina Lova vseeno ne štejemo za čistega centra) z lovoriko v metanju trojk, težko oporekati. Center Minnesote sicer letos trojke izvaja s kar 41-odstotno natančnostjo.

Sobotno dogajanje v Clevelandu je zajemalo tudi tekmovanje v zabijanju in spretnostni izziv. V zabijanju se je najbolj izkazal Obi Toppin, ki je v finalu ugnal košarkarja Golden State Warriors Juana Toscano-Andersona, medtem ko sta po prvem krogu izpadla Cole Anthony ter Jalen Green.

Toppin je zmago potrdil z zabijanjem, pri katerem je žogo v zraku poslal med svojima nogama, nato pa se z njo pred zabijanjem še dotaknil stekla. To pa je bilo tudi edino spektakularno ter inovativno zabijanje večera, samo tekmovanje pa bo zaradi številnih neuspešnih in dolgotrajnih poizkusov ostalo v spominu kot morda celo najslabše v zgodovini.

Nekaj prav posebnega pa je bil letošnji spretnostni izziv, saj so se prvič med seboj pomerile trojice in ne posamezniki. Zmago v tekmovanju sestavljenem iz preizkusa natančnosti meta, natančnosti podaj ter košarkarske štafete in meta iz sredine igrišča je dobila ekipa Cavs, katero so setavljali igralci Clevelanda Jarrett Allen, Darius Garland ter Evan Mobley.

V finalu so v metu iz sredine igrišča premagali ekipo Novincev, za katero so nastopali Josh Giddey, Cade Cunningham ter Scottie Barnes, medtem ko so že po prvih treh kategorijah izpadli Bratje Antetokounmpo: Giannis, Alex in Thanasis.

Glavno dejanje vikenda zvezd bo sicer tekma All-Star, ki bo v noči na ponedeljek po slovenskem času. Na njej se bosta pomerili ekipi zvezdnika Los Angeles Lakers LeBrona Jamesa in zvezdnika Brooklyn Nets Kevina Duranta.

Na tej tekmi bo nastopil tudi slovenski as Luka Dončić, in sicer kot rezervni igralec v ekipi Jamesa.

LeBron James Luka Dončić NBA Šport LeBron James ima takšno mnenje o Dončiću
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice